Wpis z mikrobloga

@trustME: nie wiem po co sie wlaczam w ta dyskusje, ale niech bedzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wiem ze to nie sa rodowici francuzi, ale mi to nie przeszkadza ( ͡ ͜ʖ ͡) poza tym zeby sie dostac do reprezentacji to wystarczy miec obywatelstwo danego kraju - czyli moga sobie pochodzic z afryki, ale skoro od dluzszego czasu mieszkali we Francji
  • Odpowiedz
@2PacShakur:
jeśli ich rodzice są Francuzami - oni też są

jeśli jeden rodzic jest Francuzem - są pół Francuzami i mogą decydować w której reprezentacji chcą grać i mogą uważać się za Francuzów.

jeśli nikt z rodziców nie jest Francuzem - to oni też Francuzami
  • Odpowiedz
@nieocenzurowany88:

jeśli nikt z rodziców nie jest Francuzem - to oni też Francuzami nie są.

Przeciez ta logika jest bez sensu. Jezeli para afrykanska przyjechala do Francji 100 lat temu i urodzilo im sie we Francji dziecko to ono nie jest Francuzem. Skoro to dziecko nie jest Francuzem to jego dziecko tez nim nie jest, tak? Zyja od kilku pokolen we Francji, ale dalej sa Afrykanczykami?

Co z Polakami, czy
  • Odpowiedz
@trustME euro2000 też wygrała reprezentacja z Afryki? xD
Dla przypomnienia: w 2000 roku w reprze Francji było wtedy 7 czarnych (m.in. Anelka, Thuram. Henry, Wiltord, Vieira)
+ Zidane pochodzenia algierskiego, Lizarazu pochodzenia baskijskiego, Trezeguet pochodzenia argentyńskiego, Djorkaeff pochodzenia ormiańskiego, Karembeu z Nowej Kaledonii (jego dziadek był jeszcze wojownikiem w rezerwacie tubylczych wojowników)
-wszyscy oni urodzili się we Francji

v.....n - @trustME euro2000 też wygrała reprezentacja z Afryki? xD
Dla przypomnienia...

źródło: comment_LkIuM6mmsfkgfxY77znAzSUE9krBUF58.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz