Aktywne Wpisy
p0melo +33
#programowanie #pracait #it #pieniadze #programista15k #korposwiat
powiem wam, że żałuję że wybrałem IT. Dla mnie pracowanie w IT przez kolejne 10-20 lat widzę jako ślepy zaułek. Racja, że dałem się nabrać na wysokie zarobki w wieku dwudziestu kilku lat, ale co dalej? Zarabiam 15k, za 5 lat będę zarabiał pewnie 25k. I to byłoby na tyle. Ślepa uliczka. Brak perspektyw. Jeśli miałbym zarabiać 60k/msc to w innym biznesie, inwestując zarobiony hajs w
powiem wam, że żałuję że wybrałem IT. Dla mnie pracowanie w IT przez kolejne 10-20 lat widzę jako ślepy zaułek. Racja, że dałem się nabrać na wysokie zarobki w wieku dwudziestu kilku lat, ale co dalej? Zarabiam 15k, za 5 lat będę zarabiał pewnie 25k. I to byłoby na tyle. Ślepa uliczka. Brak perspektyw. Jeśli miałbym zarabiać 60k/msc to w innym biznesie, inwestując zarobiony hajs w
Lewusx +57
Chłop 10 lat trenował, a ponad 3 lata kuł dupsko dla kawałka kartonu którego 99% nie zrozumie.
Chłop codziennie musi robić iniekcje, ważyć jedzenie, zaczynać dzień od 30min cardio, pilnować kroków, snu i trenować 2,5h, 5x w tygodniu.
Chłop skraca sobie życie świadomie, stracił większość włosów, postarzał się 15 lat, a dalej będzie to robił.
Chłop nawet nie ma z tego pieniędzy, musi płacić za każde zawody, hotele, podróże, a i tak
Chłop codziennie musi robić iniekcje, ważyć jedzenie, zaczynać dzień od 30min cardio, pilnować kroków, snu i trenować 2,5h, 5x w tygodniu.
Chłop skraca sobie życie świadomie, stracił większość włosów, postarzał się 15 lat, a dalej będzie to robił.
Chłop nawet nie ma z tego pieniędzy, musi płacić za każde zawody, hotele, podróże, a i tak
Co poprawić w sylwetce?
- Klata 31.0% (158)
- Bary 8.0% (41)
- Nogi 14.5% (74)
- Brzuch 27.1% (138)
- Plecy 19.4% (99)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mirki, liczę na Wasze pomysły.
Krótko przedstawię sytuacje. 22 lata, przytuliłem ostatnio wygraną - 500 tysięcy złotych. Wszystko legalnie, pieniądze siedzą już na koncie i czekają na swoją szansę.
Teraz pytanie co z nimi zrobić?
Mam pracę w Krakowie, nic wielkiego (2000 miesięcznie), aktualnie mieszkam w wiosce blisko Krakowa z rodzicami. Pomysłów na biznes zero, kapitał też nie jest jakiś kolosalny.
Wpadłem na pomysł - mieszkanie na kredyt, umeblować i puścić pod wynajem. Nie zamierzam się na razie wyprowadzać od rodziców, mam tutaj wszystkich znajomych, a w Krakowie musiałbym wszystko zaczynać od początku, a i tak skończyłoby się na tym, że co weekend zjeżdżałbym do rodzinnej wiochy żeby widywać się ze znajomymi.
Co myślicie o tym pomyśle?
Wydaje mi się, że spokojnie jestem w stanie spłacać ratę kredytu z mojej wypłaty + pieniądze od wynajmującego.
Wychodzi na to, że z wygranej musiałbym ruszyć tylko +/- 50k na umeblowanie mieszkania - czyli inwestując 10% mojego kapitału mieszkanie spłacałoby się samo.
Nie mam rozeznania w temacie wynajmu mieszkań, więc być może wyidealizowałem sytuację ale wydaje mi się to dobrym pomysłem.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
OPie Weź w coś zainwestuj, nie od razu całą sumę, część. Resztę pozostaw jako zabezpieczenie. W zależności od tego co chcesz zrobić spróbuj może z jakąś franczyzą albo prześwietl rynek i znajdź niszę i działaj.
Przede wszystkim nie chwal się w otoczeniu tą kasą (znajomi, dalsza rodzina - osobiście powiedziałbym tylko rodzicom, a i to mając już doświadczenie, że nie wypaplą).
Dodatkowo nie zmieniałbym na Twoim miejscu stylu życia - bo jednak kwota jest taka, że w nie tak długim czasie dałoby się to przebalować.
Co do inwestycji - mieszkanie brzmi okej. Co prawda kredyt łączy się z dodatkowymi kosztami (może np. lepiej kupić za gotówkę,
@AnonimoweMirkoWyznania: Na twoim miejscu (mam doświadczenie, posiadam 3 sztuki) kupił bym 2 mieszkania, 2 pokojowe w krk po 220-240 tys za mieszkanie, wynajmujesz pokój po 700-800zł (od reki odnajmiesz za ta kwotę) masz co miesiąc 2800-3200zł na rękę. Nieruchomości to pewna inwestycja, szczególnie w Krakowie.
serio potrzebuje