Wpis z mikrobloga

@pytonger: Wiesz, ci od "zmieniam świat moim kutasem z RGB ledów który miga w rytm muzyki i zmienia kolor w zależności od temperatury twojego ciała, to mój kickstarter";) To dla nich te wszystkie IoT są przeznaczone.
  • Odpowiedz
@RicoElectrico: Właśnie mi się wydaje, że to może zacząć nieźle pływać przy niesprzyjających warunkach, gdyby tam chociaż jakiś kondensator dać... Tak czy tak to jest kombinowanie jak w latach 70tych, przy zasilaniu z 5V USB układ powinien być cały na 3.3V przez stabilizator i tyle. Albo jak ktoś chce z części z szuflady to jakaś zenerka + wtórnik na pierwszym z brzegu tranzystorze i jakieś 3V z grubsza stabilne powinno
  • Odpowiedz
@RicoElectrico: Najprostszy cebula-Shenzhen układ jak się ma 5V to coś na kształt tego co w załączniku (tak, wiem, temperatura, bez sprzężenia zwrotnego i w ogóle śmierć na kółkach), dla niewielkich obciążeń powinno z grubsza dać radę. Wziąć Zenerkę na około 4 wolty, jak się odejmie spadek napięcia z tranzystora to wyjdzie z grubsza 3.3V, tylko trzeba puścić przez Zenerkę tak chociaż ze 2x tyle, ile będzie prądu bazy przy największym
k.....i - @RicoElectrico: Najprostszy cebula-Shenzhen układ jak się ma 5V to coś na k...

źródło: comment_YqxJBZNOELLS2l76F6rhGwRuwTgGmNLT.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz