Wpis z mikrobloga

Gra tu jeszcze ktoś w I cześć #darksouls?
Jestem w Anor Londo, przy drugim ognisku, p---------m cale humanity bo nie udało mi się 2 razy po odwróceniu pustki dojść do Ornsteina i Smough'a i nie mogę wezwać Solaire do pomocy :/ Jakieś rady? Nigdzie tam w pobliżu humanity zdobyć nie mogę.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@panuszjeniadze: właśnie kilka razy zanim doszedłem do O&S biłem srebrnych rycerzy, sentinelów i te takie skrzydlate potwory koło kowala i nic nie wypada :/ A Super Londo Brothers bez asysty to zadanie dla prosa :D
  • Odpowiedz
@panuszjeniadze: dzięki, akurat czytałem ten artykuł, ale nie doszedłem do tej części. Cóż - jeden Guardian=6 pkt, 1 humanity za 100 pkt. To trochę trzeba się orżnąć :D Ale z tego co widzę, w Anor Londo jest wyjątek, że bossy nawet mogą być pozabijane, a i tak w ten sposób można sfarmić. Dzięki.
  • Odpowiedz
@CienkiPPP: Próbuj solo, oni nie są wcale tacy trudni jak większość gada. Kilkanaście prób i powinno się udać. Ja dużo większe problemy miałem z pontyfikiem czy Aldrichem z DS3. W tym czasie zanim wyfarmisz te hummanity to spokojnie ich ubijesz solo. Przynajmniej satysfakcje będziesz miał.
  • Odpowiedz
@Vigo_Von_Homburg_Deutschendorf: Ciężko mi było z-----ć tych dwóch sentineli na samym dole tej hali, gdzie jest wejście do O&S, bo trudno zwabić ich pojedynczo, ale już obczaiłem - trzeba zeskoczyć z podwyższenia przy schodach i od razu biec w stronę tych dużych drzwi - wtedy jeden odpuszcza i wraca na swoje miejsce :)
  • Odpowiedz
@CienkiPPP: To jest tak dużo jak na najtrudniejszego bossa w ds1 ? Przy odrobinie szczęścia pokonasz ich kilku próbach. Ale po co jak można iść na łatwiznę ( ͡° ͜ʖ ͡°). Poza tym po co zabijasz te mobki jak odrazu do mgły możesz biec.
  • Odpowiedz
@jart: chciałem na nich wcześniej poćwiczyć, bo szykowałem się na przywołanie Solaire, a wiem, że jak się ich nie zabije to może nie dojść w ogóle do mgły :D
  • Odpowiedz
@jart: Udało mi się ich pokonać. W sumie nie wiem ile prób, ale na pewno mniej niż 10, więc chyba dobry wynik. Kluczem okazało się założenie lepszej broni z większym zasięgiem (w moim przypadku Crystal Halberd +2) w trybie dwuręcznym :D
  • Odpowiedz