Aktywne Wpisy
PeterWeiss +982
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
storn tez nei dziala za bardzo
@MichaelT128: no tak, ale skoro to bankomat zjadł? jeszcze twierdząc, że to dlatego, że zablokowana? Gdyby nie Twój wpis, to ja bym zgłaszał reklamację, że mi bankomat kartę zabrał. Co bym ryzykował?
Ze szczerego męskiego serca współczuję koledze, który na FB pisze że chciał płacić za kolację z nowo poznaną dziewczyną... Chyba nici z ciupcianka dzisiaj...
@YogiYogi: Bardzo szybko ją pozna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a na stronie https://www.mbank.pl/indywidualny/ wszystko cacy,
emaila z ostrzeżeniem brak,
smsa z ostrzeżeniem brak.
Trochę to śmieszne, że o problemach banku dowiaduję się na stronie ze śmiesznymi obrazkami.
A właściwie żałosne, zamiast dyskretnie poinformować swoich klientów. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@ZespolmBanku: hehe. Rzym płonie a wy chętnie jeszcze coś sprzedacie?
Komentarz usunięty przez autora
@PawelPe: raczej z większosci transakcji kartą sciąga po kilku dniach, ale od momentu zakupu wisi z kłódką blokada, a transakcja nie jest rozliczona. Gdyby terminal był offline, to bys nawet nie zobaczył tego na wykazie przez jakiś czas.
@ZespolmBanku: Z--------y. Zapraszamy do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego. Chętnie odpowiemy na pytania dotyczące naszej oferty.