Wpis z mikrobloga

Jest w Europie taki kraj, którego mieszkańcy bardziej boją się uchodźców niż mieszkańcy krajów dosłownie zalanych potokiem owych uchodźców (Grecja, Węgry, Włochy). Tak - ten kraj to Polska, w którym ilość uchodźców jest praktycznie zerowa. To się nazywa wytworzenie psychozy społecznej.

#imigranci #uchodzcy #islam #neuropa #4konserwy #polityka #statystyka
C.....Z - Jest w Europie taki kraj, którego mieszkańcy bardziej boją się uchodźców ni...

źródło: comment_3wn8iSbFJLxRNg8H3B0rr3zy6u4sZLEc.jpg

Pobierz
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Andrzej_Walczak: osoby z Ukrainy to w większości imigranci, a nie uchodźcy wojenni. Trudno mówić o uchodźstwie kiedy 2/3 kraju są spokojne, a na 1/3 konflikt jest praktycznie zamrożony.

I wbrew temu co sugerujesz nie usuwam postów przedstawiających inne poglądy, to że nie umiesz prowadzić kulturalnej dyskusji w przeciwieństwie do większości komentujących to Twój problem
  • Odpowiedz
@CrtZ: 1/3 w stanie wojny? 1/3 Syrii jest w stanie wojny a pchają się do UE ludzie z Bangladeszu, Albanii czy innych takich egzotycznych państw.

Polecam zapoznać się z terminem imigrant ekonomiczny, socjalny i uchodźca wojenny. I jak to jest z prawe azylu itp. Potem dopiero zabierać głos, bo nie masz pojęcia o czym piszesz.

Pozdrawiam serdecznie.
  • Odpowiedz
A może to zachodnie społeczeństwa są od niej oderwane?

@MrSernicham: Oderwane od rzeczywistości, w której żyją? A Polacy na podstawie doniesień medialnych (czy, jak kto woli, materiałów propagandowych) znają ją lepiej? Komiczne jest to, że lepiej od swojego szwagra wiesz, co sie dzieje tam, gdzie on mieszka i wmawiasz sobie, że on się "boi" ci powiedzieć prawdę. A może on ci mówi prawdę (że uchodźcy są jakimś problemem, ale
  • Odpowiedz
Podziwiam uporczywe zamykanie oczu na fakty.

ROFL. Biedactwa, nie mają internetu. Nie mają dostępu do filmików z żółtymi napisami,

@Andreth: Ja też. Blokada jest faktem, mówimy oczywiście o publicznych mediach. Przynajmniej w Niemczech i Danii, czyli tam gdzie mieszkałem. Znając życie, to Ty mądrzysz się z zapiecka w Polsce, prawda?
  • Odpowiedz
@Andreth:

A Polacy na podstawie doniesień medialnych (czy, jak kto woli, materiałów propagandowych) znają ją lepiej?

Możliwe, że tak, bo zdanie przeciętnego Niemca (jak i Polaka xD) jest takie, jakie przeczytał/usłyszał rano w TV. A jeśli ma inne to i tak będzie się bał kary za podburzanie/oskarżenia o
  • Odpowiedz
Ja też. Blokada jest faktem, mówimy oczywiście o publicznych mediach. Przynajmniej w Niemczech i Danii, czyli tam gdzie mieszkałem.

@PlonacaZyrafa: To skad ty, biedaku, czerpałeś informacje, jak tam mieszkałeś, w tej Korei Północnej (w Niemczech czy w Danii?) odciętej od informacji nawet z własnego kraju? W tej dziczy bez internetu i kablówki?
  • Odpowiedz
@CrtZ
1. W Europie jest spokój jak makiem zasiał
2. Przyjeżdżają "uchodźcy"
3. Ludzie boją się wyjść z domu żeby ich nie wysadzili w powietrze bo regularnie są zamachy
4. Hurr durr o co tym Polakom chodzi?
  • Odpowiedz
@CrtZ jeśli chcesz przekazać, że uprzedzenia wobec uchodźców są nie na miejscu, to pomyśl: siedzisz sobie w Polsce, nie ma żadnego strachu przed zamachami, napadami, gwałtami - jest zajebiście. I teraz masz do wyboru wpuścić "uchodźców", którzy chcą kasy i nasłuchałeś się jednocześnie o tym jaką dzicz o----------ą na zachodzie, albo po prostu ich nie wpuszczać i mieć spokój. Co dzięki nim zyskujemy? No nic. A stracić możemy dużo. Jeśli chodzi
  • Odpowiedz
@CrtZ: Oświeć mnie, jaka część populacji Szwecji to rdzenni Szwedzi, a jaka część to imigranci i ich dzieci. Załóżmy, że imigrant to każdy kto przyjechał do Szwecji, a wszyscy jego potomkowie urodzeni w Szwecji podzielają jego pogląd.
  • Odpowiedz