Aktywne Wpisy
Teuvo +28
cholerne pistacje
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
kiszony_Pomidor +13
#imigranci #uchodzcy #islam #neuropa #4konserwy #polityka #statystyka
Nie trzeba tego komentować jakimiś urojonymi teoriami z atmosferą strachu, czy psychozy społecznej. To jest naturalna reakcja która nazywa się instynkt samozachowawczy.
niemcy i francja już na poziomie iraku... tak bardzo bezpiecznie xD
Może Polacy obawiają się, że nawet 10 000 uchodźców to zagrożenie? Może przewidują, że 10 tys. to tylko poczatek i raz otwarte drzwi ciężko będzie zamknąć?
Nie odchodzimy tu od meritum. Ten wykres przedstawia poziom obaw społeczeństw przed napływem uchodźców, co jest bezpośrednio powiązane z tym, że
@Trixie: Tak, czytają. Jakoś w Niemczech i Szwecji, gdzie te straszne rzeczy sie rzekomo dzieją, ludzie się nie boją. Polacy wiedzą lepiej od nich, co sie dzieje w ich wlasnych krajach? A może dali się zmanipulować propagandzie?
@Andreth: info z wyborczej neuropku?
@Hollow00: No właśnie nie widzimy. Widać wyraźnie, że pojęcie Polaków o zagrożeniu, które stanowią uchodźcy jest kompletnie oderwane od rzeczywistości.
A tak na serio - podziwiam wiarę w jakąś ludową mądrość Polaków, którzy opierając się informacji medialnej mają lepsze i rzetelniejsze info od ludzi mieszkających w miejscach gdzie naprawdę uchodźcy są. Urocza jest taka wiara
@Andreth A może to zachodnie społeczeństwa są od niej oderwane? Mój szwagier jest Niemcem i nasze rozmowy na te tematy są naprawdę absurdalne. Jesli inne spoleczenstwa sa tak samo wytresowane, ze boja sie cos zlego o uchodzcach powiedziec, to masz odpowiedz na to pytanie.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu