Wpis z mikrobloga

@tytanos: Nie wiem czy Naziści, czy rekonstruktor ma obsesję na punkcie betonu, ale nikt już tak miast nie planuje. Szara klatka ze spalinami, zero zieleni, zamknięte gmachy z małymi okienkami, garfantuiczne proporcje.

Nieuniknione korki jakie powstałyby na tych ulicach sprawiłyby, że Ńju Jork pachniałby jak łączka z porównaniu z tym molochem.
  • Odpowiedz
@tytanos: W tle widać Volkshalle. Piękna sprawa. Ale zobaczcie jaka gigantomania. A. Speer by miał kupę roboty. Skończyło się na zaplanowaniu osi urbanistycznej i wstępnego projektowania. Na szczęście do realizacji jak wiadomo nie doszło. Pracę pisałem na ten temat. Ciekawe że gdyby do przewidzianego budynku weszła określona publika to przez oddychanie i parowanie z ust na kopule pojawiły by się chmury i zaczął padać deszcz w środku.
Sulphur93 - @tytanos: W tle widać Volkshalle. Piękna sprawa. Ale zobaczcie jaka gigan...

źródło: comment_f1esPpfkSU8e2KzbhXpP68ow7uAsJiCR.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@fuser: przecież wiesz o co mi chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie byłoby przyjemnie mieszkać w takim mieście, w tym wypadku fantazja powinna mieć granice.
  • Odpowiedz