Wpis z mikrobloga

Mireczki, jak najszybciej znaleźć pracę w no/dk/s zanim tam pojadę ?
Mam trochę uprawnień (świadectwa kwalifikacji g1,g2,g3, uprawnienia fgazowe, uprawnienia spawalnicze 135/136).
Sporo doświadczenia w UR na dużym zakładzie produkcyjnym (i na dole i jako kiero).
Problem jest taki, ze nie mam mozliwosci jechać w ciemno tylko muszę znaleźć robotę z PL. Da się tak ?
#emigracja #pracbaza #skandynawia
  • 9
@kotletowsky: Da sie. W szczegolnosci ze masz bardzo dobre kwalifikacje. Tylko jak z angielskim bo to bedzie podstawa ? Jezeli opakujesz dobrze CV w Twoje umiejetnosci z udokumentowanym tym co dotychczas robiles i po angielsku zaaplikujesz do wiekszych firm to powinnienes miec szanse. W Danii mozesz uderzac do Dong Energy, Vestas albo Siemens tak z czubka glowy

edit: albo Maersk ale teraz jest troche "oil crisis"
@rivui: senkju :) no angielski tak B1/B2, rzadko teraz używam, ale nie boję się gadać. Jakieś tam podstawy niemieckiego i rosyjskiego też są. Polecisz jeszcze jakieś firmy ? Ogólnie szukac konkretnych stanowisk czy slać cv w ciemno ?

A i problem jeszcze jeden, nie mam skończonego wyższego - zrobiłem 4 lata i stwierdziłem że lepiej iść do roboty, duży to problem na zachodzie ? (mam średnie techniczne)
@kotletowsky: mysle ze umiejetnosci, doswiadczenie, umiejetnosc prezencji i certyfikaty znacza wiecej niz papierek. Ale to zalezy tez jaki tym roboty chcialbys robic. Napisze jakby wygladala praca jaka chcesz to spojrze szybko na oferty
No na pewno nie robota za biurkiem :) to mnie nie bawi, wole być na 1 lini, ręce ubrudzić i mieć satysfakcję z wykonanej pracy. Teraz jestem jako kiero, ale i tak więcej czasu jestem z ludźmi na hali niż za biurkiem.

Praca na wiatrakach spoko, kiedyś chciałem. Tylko nie miałem możliwości zdobyć w tym doświadczenia.

Ogólnie i krótko - szukam pracy w dziale UR, może być jako technik. Praca w serwisie.