Aktywne Wpisy

obszarnik +504
A pomyśleć że gdyby dziś rządził PiS to odrzucenie programu SAFE nie byłoby zadziwiające i za 2 dni już nikt by o takiej aferze nie mówił, bo zapowiedzieliby nową daninę, za kolejne 2 dni zapowiedzieliby płatne drogi ekspresowe, za kolejne 2 dni afera o to że benzyna po 8 zł a Obajtek zatrudnił sprzątaczkę z Urzędu Gminy do rady nadzorczej Orlenu, za kolejne 2 dni kolejna afera z coraz to większymi wałami

ForestDruid +98
Co właściwie robi typowy pies oprócz jedzenia, srania, wąchania tyłków i gówien innych psów? Nawet spacer dla psa polega na wąchaniu odchodów. Pies to najbardziej obrzydliwe stworzenie na świecie. #psiarze #patologiazmiasta

Cze,
Mam pewien problem z mockowaniem serwisu w moim teście (dopiero zaczynam zabawę z mockito). Sytuacja wygląda tak, mam serwis który w sobie ma kilka innych serwisów (wstrzykuje za pomocą @autowired). Klasa testowa ma takie anotacje:
@RunWith(SpringJUnit4ClassRunner.class)@SpringApplicationConfiguration(classes = Application.class)
@WebAppConfiguration
Mam coś takiego w beforze:
@Beforepublic void init() {
mocktockDetailsWebParser = Mockito.mock(StockDetailsWebParser.class);
when(mocktockDetailsWebParser.getStockNameFromWeb(anyObject())).thenReturn("AAA AAA");
ReflectionTestUtils.setField(stockTickerUpdater, "detailsParser", mocktockDetailsWebParser);
I niestety to nie działa, pomimo wywołania metody getStockNameFromWeb, wywołana jest metoda serwisu a nie mojego mockowanego obiektu. Da się jakoś wymieszać spring injection z mockowaniem? Bo chciałbym, aby pozostałe serwisy korzystały z własnych implementacji a tylko dla tego jednego użyć mockowania.
Co do wstrzykiwania mocków to nie wiem jak to w springu (korzystam tylko z jee) ale ja robię tak: obiekt mockowany ma adnotację @Mock a klasa która ma z tego mocka korzystać @InjectMocks
jeśli dobrze rozumiem co chcesz uzyskać, to stwórz inner-class z anotacją
@Configuration, która tworzy twoje mockowe beany używając@Bean. Powinny one być bezpośrednio wstrzyknięte do testowanego serwisu i do samego testu, żebyś mógł je w@Beforeodpowiednio skonfigurować.