Aktywne Wpisy
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi
Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w międzynarodowej korporacji za całkiem niezłe pieniądze. Ponieważ kupiłem w zeszłym roku swoje pierwsze mieszkanie na kredyt, moim celem na najbliższe 3 lata jest zamknięcie tego kredytu (łącznie 5 lat spłacania).
Pracuję dużo, bardzo dużo (tak jestem pracoholikiem). Praktycznie nic innego nie robię, świątek piątek czy niedziela - pracuję nad projektami. Nie mam czasu na żadne hobby (robię absolutne minimum), nie chodzę na siłownię, nie wychodzę 'na miasto'.
Pracuję w międzynarodowej korporacji za całkiem niezłe pieniądze. Ponieważ kupiłem w zeszłym roku swoje pierwsze mieszkanie na kredyt, moim celem na najbliższe 3 lata jest zamknięcie tego kredytu (łącznie 5 lat spłacania).
Pracuję dużo, bardzo dużo (tak jestem pracoholikiem). Praktycznie nic innego nie robię, świątek piątek czy niedziela - pracuję nad projektami. Nie mam czasu na żadne hobby (robię absolutne minimum), nie chodzę na siłownię, nie wychodzę 'na miasto'.
Właścicielka zdenerwowała się na nią, że bez jej wiedzy, nielegalnie nocuje chłopaka codziennie. Laska wpadła więc na genialny pomysł: każdego wieczora chowa jego buty do pokoju. xD Co z tego, że słychać, że z kimś gada w nocy, że gdy ona jest w kuchni, ktoś się kąpie w jej łazience. Przecież jak butów nie ma na korytarzu, to nikt się nie domyśli, że on jest. xD
#heheszki #bekazrozowychpaskow
Komentarz usunięty przez autora
Odnośnie tematu: dziwnie macie, ale jak najbardziej jest to niesprawiedliwe, że gość sobie mieszka za darmo, zużywa media i wszystko dookoła (meble też się zużywają). Nie ogarniam tego trybu wynajmu i nie wiem jak on jest określony w
A mam teraz takie pytanko. Mieszkacie sobie w bloku i pewnego razu widzicie, że ktoś ma tak zrobioną instalację elektryczną, że omija licznik, a prąd idzie z licznika "klatkowego", za który wszyscy płacą. Jesteście pieprzonymi konfiturami i donosicie
Umowe dostali swiezo odmalowane i swiezo odmalowane musza zdac, mam kaucje, weksel i umowe z jedna osoba. Do tego ubezpieczenie. A co ona pozniej z tym zrobi to mnie to ryra.
Tak dlugo jak nie
To po zakończeniu wynajmu muszą jeszcze mieszkanie wymalować?
Dostali swiezo odmalowane w kolory jakie sami sobie wybrali i musza odmalowane na bialo (albo tak jak maja oddac).
Zalatwia to bardzo wiele spraw i z doswiadczenia Ci powiem, ze lokatorzy podchodza do dbania o mieszkanie duzo powazniej. Nie ma specjalnie dziur, nie sa otrzaskane itd..
Po 2-3 latach najmu z nawet najspokojniejszymi lokatorami i tak trzeba mieszkanie odswiezyc, bo poprostu
Zaprosić to można raz na jakiś czas a nie codziennie żeby ktoś w domu nocował, dla mnie właścicielka mogła słusznie się tym zainteresować i nadal nie widzę w jej zachowaniu nic dziwnego
Ale czy to od razu oznacza, że nienormalnym jest, że ktoś inny nie ma tego w dupie? Że oczekuje informacji o tym, ile osób mieszka w mieszkaniu, bo na tej podstawie na przykład kalkuluje sobie ryzyko i opłaty za wynajem? Co Tobie do tego, jak ktoś swój biznes prowadzi?
W
Ja wynajmuje mieszkanie nie mam problemu żeby ktoś sobie tam nocował
@Mishkaliina: ja p------e, co za głupota xD W ogóle, to masz chyba jakiś ból d--y, że to bolec u niej
@laki1:
@Paladin_Woodrugh: Nie ma tu podnajmu.
Zgodnie z art. 659 KC niezbędną cechą umowy najmu jest zobowiązanie do płacenia czynszu. Wiec nie ma podnajmu