Wpis z mikrobloga

#logikarozowychpaskow w wykonaniu współlokatorki:
Właścicielka zdenerwowała się na nią, że bez jej wiedzy, nielegalnie nocuje chłopaka codziennie. Laska wpadła więc na genialny pomysł: każdego wieczora chowa jego buty do pokoju. xD Co z tego, że słychać, że z kimś gada w nocy, że gdy ona jest w kuchni, ktoś się kąpie w jej łazience. Przecież jak butów nie ma na korytarzu, to nikt się nie domyśli, że on jest. xD
#heheszki #bekazrozowychpaskow
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bigger: a jak płacisz czynsz? Bo u mnie w spółdzielni mieszkaniowej płaci się od liczby osób zamieszkujących. I w sumie wszędzie tak musi być, bo śmieci się płaci od liczebności gospodarstwa domowego, więc jeśli płacone jest za 5 osób, a mieszka 6, to ktoś jest j-----m złodziejem i mam to w dupie czy Tobie się to podoba czy nie. Jak chcesz to nocuj u siebie w łóżku gwałcicieli, mnie to
  • Odpowiedz
@KrzLis: @KrzLis:
Zgadzam sie z Wami Panowie.
Niechce,zeby byl u mnie b----l, hodowlna konopii czy 12 osobowa rodzina cyganska.
Ale.. w rzeczonym przypadku mowa o tym,ze dorosla osoba nocuje tam chlopaka. Dla mnie normalna i naturalna rzecz. Nie widze problemu w tym i potrzeby, zeby wszystko regulowac zapisami w umowie.

Predzej bym sie wkurzyl jako wspololator ,ze gosc zuzywa "moj" prad i "moja" wode. Wiele lat temu za
  • Odpowiedz
Dla ogromnej części Polaków, zgodnie z wyznawanym przez nich (przynajmniej oficjalnie) wyznaniem takie coś nie jest normalnie i naturalne. :)
  • Odpowiedz
@bigger: Sam jesteś debilem, przecież Ci mówię, że mam w dupie Twoją sytuację, mówimy o ogólności - Ty masz w------e, ale inni mają prawo czuć się źle, kiedy faktycznie są okradani. Gość zużywa media i wszystko inne, a za to nie płaci, więc płacą za niego wszyscy inni. I Ty próbujesz nam wmówić, że to jest normalne.

Jasne, właścicielka jest jebnięta i ja bym tam po prostu nie mieszkał, ale
  • Odpowiedz
@KrzLis: Dlatego napisalem "dla mnie" . Jak komus klauzula sumienia na to nie pozwala to nie problem. Zreszta ja wychodze z zalozenia,ze moj czas jest zbyt cenny,zeby sie spierac z idiotami. Jak mi sie nie podobalo na studiach to sie wyprowadzam na inna .
  • Odpowiedz
@bigger: Właścicielka ustaliła pewne zasady. Ty WIESZ, że jest inaczej i na pewno chłopak nie łamie jakichkolwiek zasad dobrego współżycia. Ja zakładam, że istnieje szansa, że jednak żyje za darmo, a inni płacą za niego, więc należy to sprawdzić i się upewnić. I to ja jestem wszechwiedzącym debilem XD. Jeśli współlokatorka ze swoim gachem kradną, to pies z nimi i wylecą szybciej niż zdążą schować buty.

Jak się przyjmuje jakieś
  • Odpowiedz
@bigger: ale ja nie mam zastrzeżeń, do tego, co jest logiczne i normalne "dla Ciebie". Mam zastrzeżenia, że na podstawie tego, co Tobie pasuje, stwierdzasz co (powinno być) normalne i logiczne dla ogółu.
  • Odpowiedz
@Paladin_Woodrugh: Ja nie wiem , wlasnie dlatego powstrzymuje sie od jakis mocnych slow. A juz na pewno nie bede nazywal kogos zlodziejem.

Dla mnie sprawa jest dosc oczywista w kilku aspektach.

- ja bym sobie nie dal sprawdzac kogo nocuje w pokoju za ktory place.
- jak gosc mieszka tam dzien w dzien to powinien odprowadzac swoja czesc za media, ale na miejscu opa poprostu bym
  • Odpowiedz
@KrzLis: Rozumiem o co Ci chodzi. Ale bylo nie bylo sa jakies tam mniej lub bardziej nakreslone normy spoleczne. Wspolne nocowania dwojga doroslych ludzi to jednak spolecznie akceptowana sprawa i nic zdroznego.
Jeszcze raz mowie. Nie popadajmy w skrajnosci i podchodzmy do sprawy zdroworozsadkowo.

Kilkanascie lat temu tez mieszkalem na stancjach i jak widze jakie tu ludzie maja problemy to nie wiem czy swiat byl jakis inny,ze ludzie potrafili sie
  • Odpowiedz