Wpis z mikrobloga

@Stawski rzeczywiscie w podstawówce i gimnazjum to straszna bieda. Wszystkie dzieci powinni wtedy porozumiewać się staropolska mowa, pisać poezję i debatować na temat sensu istnienia... O malowaniu chodników kreda w przedszkolu juz nawet nie będę zaczynał
  • Odpowiedz
@ejkejej: Hmmm nie wiem o co Ci chodzi, mnie w domu nauczono, że rzeczy (a już zwłaszcza nie swoje) się szanuje. I nigdy po ławkach (ani po książkach) nie pisałem. Myślę po prostu, że usilnie chciałeś się do czegoś d---------ć ;)
A popisane ławki czy pulpity widziałem od podstawówki po studia włącznie, dla mnie, zwłaszcza w przypadku ludzi już na studiach, to jest brak szacunku, kultury i jakiegoś wychowania.
  • Odpowiedz
@Stawski bardziej chodziło mi o to, że w tym wieku po prostu są takie potrzeby wyrażania siebie w ten czy inny sposób. Jest to też wydaje mi się jakiś sposób komunikacji między uczniami i tworzenie jakiejś takiej wspólnoty (oczywiście mam na myśli te bardziej kreatywne twory, a nie rysowanie kutasów:) ). Niszczenia tez na pewno nie pochwalam ale przecież wszystkie te bazgroly zwykle da się zmyć. pół godziny po szkole spędzone
  • Odpowiedz