Aktywne Wpisy

kaczoor +738
źródło: temp_file5945386945123252158
Pobierz
DrTRAPH0USE +183
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file5945386945123252158
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
W latach 90 i później było takie bezrobocie, że o ja p------e(alkoholizm gratis).
Milenilasi(w tym ja) wtedy tego tak nie odczuwali bo zajmowali się z------------m do przedszkola.
Do tego przepełnione klasy w szkołach. Jak szedłem do podrzędnego technikum w powiatowej pipidowie to ledwo można było się dostać na jakikolwiek kierunek.
Jak dżuma wykosiła ponad 1/3 mieszkańców Europy to mieliśmy skokowy wzrost jakości życia przeciętnego prola, bo pracodawcy zabijali się o każde ręce do roboty.
#demografia
Młoda populacja wykorzystałaby rozwój techniczny do budowy nowych firm, marek itp.
Kto wtedy rozdawałby karty w regionie jeżeli wokół byłyby kraje ze starzejącymi się społeczeństwami? To też generuje siłę polityczną, którą można ekspandować na zewnątrz czyli korzystniejsze umowy, lepsza pozycja międzynarodowa itp., a to wszystko generuje benefity.
@KratosBogWojny: Nie było jeszcze samolotów z subkontynentu indyjskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moja mama ma 5 rodzenstwa (45-60 lat) i u nich dzietność to 1,2.
@KratosBogWojny
Widzę że pan też jest człowiekiem kultury i czytał
@KratosBogWojny: XD
Harmonogram przeciętnego prola za czasów dżumy to było dymanie na polu za możliwość zjedzenia czegokolwiek. Przeciętny prol nie widział wtedy monety na oczy w ciągu swojego życia
@KratosBogWojny jakbyś miał z 5 rodzenstwa to miałbyś od małego kosę z nimi bo ktos
do tego w kontekście przyszłego przedłużenia wieku emerytalnego, bo kiedyś temat wybuchnie, trxeba zmienić podejście, żeby pracownik powyzej 26 lat jak już będzie musiał płacić podatki i myśleć o rodzinie nie czuł się przeżuty i wypluty przez system. aktualnie coraz
Z kolei inna ciotka ma też czwórkę i wszyscy siedzą w Polsce, pokończyli studia i pracują w zawodach - wychowywali się w mieście na Śląsku.
30-40 lat.
Dużo zależy skąd startujesz i czy rodzice rozumieją co się wokół
@elena-mary: strasznie słabo w twoim przykładzie - ja z trójką rodzeństwa (przedział od 37 do 50 lat) każdy ma dwójkę dzieci. Moje kuzynostwo też ma po dwójce.
Ale faktem jest, że 5-6 dzieci to mieli nasi dziadkowie (pokolenie urodzone przed 2. wojną), nasi rodzice mieli 3-4.
@znowuzapomnialemhasla: nie p-----l. Ludzie sa bardziej wytrzymali, niz sie tobie zdaje.