Aktywne Wpisy
Kopyto96 +163
Wyskrobanie zdrowego dziecka, bo nie chciało się zabezpieczać, dymało się z kim popadnie lub doszło się do wniosku, że ma się za małe mieszkanie lub zbyt niskie dochody = minimum 10 lat pierdla
tak to powinno być
może jak lewa strona oddzieli nieodpowiedzialne idiotki od kobiet poszkodowanych przez ciężkie mutacje czy poważne zagrożenie życia, to dojdzie do kompromisu aborcyjnego
#aborcja #prawo #p0lka #kryminalne #bekazfeministek #bekazlewactwa #zdrowie #niebieskiepaski #rozowepaski
tak to powinno być
może jak lewa strona oddzieli nieodpowiedzialne idiotki od kobiet poszkodowanych przez ciężkie mutacje czy poważne zagrożenie życia, to dojdzie do kompromisu aborcyjnego
#aborcja #prawo #p0lka #kryminalne #bekazfeministek #bekazlewactwa #zdrowie #niebieskiepaski #rozowepaski
Czy danie w prezencie obrazu zamiast pieniędzy w kopercie na wesele to dobry pomysł? Obraz przedstawiałby państwa młodych.
#wesele #rozowepaski #niebieskiepaski
#wesele #rozowepaski #niebieskiepaski
Mirki buduje małą maszynę cnc do wycinania laserem i mam problem z doborem lasera. Słabo się znam na laserach ogólnie, dlatego potrzebuje pomocy. Nie zamierzam ciąć niczego grubego, co najwyżej kilku milimetrowa sklejke. Przeglądając chociażby eBay znalazłem w miarę tanie 3W diody laserowe podczerwone 808nm. Problem w tym że są w obudowach TO-3 i nie mogę znaleźć do nich obudowy. Gdzie można taką znaleźć i pasujące soczewki skupiające promień?
2W laser niebieski (krótsza długość fali = znacznie większa energia przenoszona niż przez IR) LEDWO tnie materiały ciemne i matowe. Zapomnij o sklejce - karton ~1mm to jest wyzwanie, więcej kopcenia niż wycinania.
@lipka:
Na tym filmiku ktoś tnie 6mm sklejke, co prawda niebieski laser ale też tylko 3W. Rozumiem że nie jest to najszybsza metoda cięcia, ale na moje potrzeby jak najbardziej wystarczająca.
https://youtu.be/y4EP9xnah2A
@lipka: albo gość ma ręce jak rasowy kowal, albo to nie jest 6mm sklejka. Mi to wygląda na jakieś 2-3mm - porównaj sobie z grubością np tego radiatorka Slot1 który tam kładzie jako ciężarek.
Po drugie - są sklejki i sklejki, jedne da się ciąć srogim spojrzeniem, inne tylko kopcą przy 40W laserze IR.
Po trzecie - prędkość tam jest x8 pokazana. Z tą