Aktywne Wpisy

OlafCrystal +13

Nacho_Libre +9
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Tytuł: Excel 2013 PL. Programowanie w VBA dla bystrzaków
Autor: John Walkenbach
Gatunek: informatyka
★★★★★★☆☆☆☆
Przydatna i lekko napisana, ale nierówna. W zasadzie nie wiem, do kogo adresowana, bo kogoś z zerową wiedzą programistyczną szybko rzuci na głęboką wodę i utopi, a kogoś z niejakim pojęciem na ten temat raczej rozczaruje pewnymi płyciznami. Dziwnie też dobrano tematy - po podstawowych elementach składni i najczęściej używanych operacjach ledwie przemknięto, a są np. trzy spore rozdziały samych UserFormów. Dziwnie trochę albo to kwestia tego, że każdy trochę inaczej korzysta z VBA i inne rzeczy wydają mu się kluczowe lub elementarne.
Nawiasem, mam gdzieś na półce Biblię Excela tego właśnie autora i ona z kolei może uchodzić za wzorzec uporządkowania i kompletności. Gdy czytałem, sądziłem, że nieźle znam Excela, ale dowiedziałem się po prostu pierdylionów praktycznych rzeczy. Szczerze polecam. Niestety, w przypadku "Excel VBA..." nie ma tego efektu, a przynajmniej nie ma tego wrażenia "kompletności".
Dzięki za rekomendację, @reneq16 ;)
#excel #edukacja #vba #ksiazki #bookmeter
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik
źródło: comment_z32sf0TghzdGtaK8RKfVEnVQC4lxVycH.jpg
PobierzAle spoko :)
@kurp: polecisz jakąś książkę, która tak nie zrobi? :D
Sam VBA jest trochę bałaganiarski, ma