Aktywne Wpisy

Aż nie wiem jak to otagować. Linkedin właśnie wszedł na nowy, absurdalny poziom
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
źródło: obraz_2025-12-16_114445852
Pobierz
kukold +33
15 lat doświadczenia w IT. Java, React, SQL, Kubernetes, cloud infrastructure, cyber security. Systemy o dużej skali, odpowiedzialność za krytyczne komponenty, lata ciągłej nauki i pracy.
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata

pytanko: zabieramy się z kolega za realizację pewnego pomysłu (W końcu!) .
Frontend początkowo to #vuejs + jakieś tam statyczne strony na froncie (bo po co przeładowywać JS jak nie trzeba).
Pytanie o backend. Zdecydowaliśmy, że żeby było prościej utrzymać spójność front/back budujemy backend na #nodejs zamiast na php.
Pytanie jakie się pojawia to na jaki framework się zdecydować. Wiadomo, że tak naprawdę cały backend to rozbudowane, ale jednak API, bo front rozbudowany SPA lub kilka SPA.
Znaleźlismy LoopBack ktory wyglada dość interesująco, ma wbudowane rozwiązania do autoryzacji itp.
Warto w to iść czy lepiej coś innego? Nie mówię że was posłucham ale na pewno wezmę pod uwagę bo warto poznać zdanie innych.
Będę wdzięczny za opinie i wskazówki.
Używasz?
2. Jak zamierzacie rozwiązać problem seo?
3. Jaki rodzaj uwierzytelniania użytkowników?
4. Dlaczego SPA?