@Brydzo: Była jeszcze taka gra na PSX co się latało rakietami o kształcie stożka i mapa wyglądała podobnie jak tu w 2D, tylko bardziej skomplikowana z czasem i trzeba było wylądować w określonym miejscu Całkiem przyjemna fizyka lotu tam była
@Brydzo: @NAGI: @ludzik: Pamietacie moze jak sie nazywala stara gra gdzie sterowalo sie punkcikiem i zaznaczalo pola swoim kolorem. Trzeba bylo iles tam procent prostokatnej planszy miec w swoim kolorze zeby wygrac. Czasy c64 z tego co pamietam
@madlung: wiem bo ja myslalem ze to bylo na c64 wiec tak jak mowie po prostu pomylilem platformy ale znajac nazwe podobnej gry na c64 dzieki wam udalo mi sie znalezc gre ktora szukalem
Xonix z 1984
http://html5xonix.appspot.com/
#gimbynieznajo #gry #pcmasterrace
źródło: comment_vZTycLkyhpwdW3gtPJmqBXhLnqx8bVrZ.jpg
PobierzByła jeszcze taka gra na PSX co się latało rakietami o kształcie stożka i mapa wyglądała podobnie jak tu w 2D, tylko bardziej skomplikowana z czasem i trzeba było wylądować w określonym miejscu
Całkiem przyjemna fizyka lotu tam była
Ktoś kojarzy?
Może też będzie w przeglądarce
Pamietacie moze jak sie nazywala stara gra gdzie sterowalo sie punkcikiem i zaznaczalo pola swoim kolorem. Trzeba bylo iles tam procent prostokatnej planszy miec w swoim kolorze zeby wygrac. Czasy c64 z tego co pamietam