Aktywne Wpisy

ChwilowaPomaranczka +286
Drogie dzieci, nie bajtujcie na wykopie bo was zmiecie z planszy xD Dzwoniono właśnie do mnie z Komendy rejonowej Warszawa Ochota celem stawienia się na komendzie i złożenia wyjaśnień w sprawie mojego małego bajta xD mam być o 16. Wgl jakim cudem ustalono moją tozżsamosc w ciągu 2h? @a__s wy te dane użytkowników rozdajecie na priv czy co? Dajcie plusa a zawolam co mi powiedzą i co ja powiem im. #wykop #
mirkiswirki +100
Aktualnie mam 32 lata i przez chwilę zastanowiłem się nad tym co będzie zawodem przyszłości.
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił

Jakiś czas temu pojawił się tutaj wpis z wymaganiami na stanowisko juniora w javie, wie ktoś jak go odnaleźć? Wyszukiwarka tak bardzo nie ogarnia.
- kolekcje
- wątki
- dziedziczenie
- polimorfizm
- enkapsulacja
- immutability
- wyjątki
- SOLID
- unit testy
A junior to już stawki 2-3,5k
Jeśli tak mówicie to być może odniosłem błędne wrażenie dot. nauki i z drugiej strony nie wiem czego pracodawca realnie wymaga od juniora javy.
Czego wymaga pracodawca? No znajomośći Javy, jedynie i aż.
@Porana123: Ja wychodzę z założenia, że jeśli ktoś startuje na Juniora, to dopiero zaczął swoją przygodę z Javą, zatem ciężko mi wymagać od niego znajomości wysokopoziomowych rozwiązań. Ewentualnie zapytam, czy zna (w sensie, czy wie do czego służy) Spring, Hibernate, itp,
- kolekcje
Cos tam wiedzialem jak uzyc a i tak wszedzie walilem zwykla .NETowa liste
- wątki
Wiedzialem co to sekcja krytyczna, semafor, mutex, napisalem tez gre ktora byla wielowatkowa ( i wysypywala sie po 60 sekundach symulacji zycia ). Szalu nie bylo.
- dziedziczenie
Tak jest jasne ... myslalem ze to najwazniejsza rzecz w programowaniu i dziedziczylem po wszystkim, z czasem jest to antypatern.
- polimorfizm
Podobnie
@michalfranc: Słucham? :O
http://www.hanselman.com/blog/DarkMatterDevelopersTheUnseen99.aspx