Aktywne Wpisy

uncle_freddie +481
Napiszę to m.in po to, żeby miał szansę zamknąć mi mordę bramką: nie rozumiem fenomenu Kamińskiego, dzisiaj sparaliżowany
#mecz
#mecz

thority +16
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Cześć. Mam nietypowy problem; w domu podłączam komputery do sieci i napotkałem problem taki, że PC nie chce za nic gadać z nowym routerem który dostałem od dostawcy internetu a działa gdy go podłącze przez dodatkowy router. Da się jakoś to rozwiązać?
Dodam, że gdy podłącze mojego laptopa tak jak w schemacie 1 czyli bezpośrednio do routera 1 to wszystko działa na tym samym kablu itd.
?
źródło: comment_fYdxL7vTm1EiBVGnPmG7bLr6jIe4fRUq.jpg
PobierzRouter (1) od światłowodu: http://netplant.pl/wp-content/uploads/2015/06/EVO-TECH-HG326.pdf
A stary router (2) to dlink wbr 1310
@maniac777: Ale jeśli ten sam kabel działa pomiędzy routerem 1 a 2, to chyba problem raczej nie w kablu?
@kartezjusz6644: Nie mam hasła do PA w routerze 1. Ale chyba nie ma możliwości żeby było coś w logach, skoro nawet nie świeci się dioda przy karcie sieciowej.
To samo jeśli chodzi o adresowanie - gdyby był problem z automatycznym ustawieniem -
@Zsefff: Spróbowałbym z nowym kablem. A ten stary sprawdził jakimś sensownym testerem (o ile masz, albo masz dostęp).
no nic, zostanie chyba ta dodatkowa karta sieciowa i tyle.