Wpis z mikrobloga

#webdev trochę głupie pytanie. Będę potrzebował postawić miniaturowy sklepik na szybko. Kilka produktów (z 5) opis, fota, płatność koniec.

Po pierwsze jak ktoś odpisze "presta" to osobiście podjadę i wyślę go do piekła.
Magento też bez przesady, najsensowniejszym ale nadal za dużym i za starym pomysłem jest woo commerce, ale
może coś wyjątkowo nie na PHP?

Może jakieś fajne rozwiązania w JS? :) Ktoś coś?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcinzwwa: nie koniecznie w JS. Może być Python, Java, wsio ryba. Chociaż dobra, nie zapędzajmy się, będę to jeszcze musiał sam zdeployować :P Ale tak czy inaczej woo commerce to najlepsze co mi przychodzi do głowy, ale kurcze użewać wordpressa w 21 wieku to trochę jak podcierać dupę liściem.
  • Odpowiedz
@marcinzwwa: Jeśli o WP pytasz to może dla tego, że jest stary, dziurawy z większym długiem technologicznym niż Polski publiczny, pisany nie tylko w PHP od którego na szczęście się odchodzi, ale w ogóle jeszcze w czasach, kiedy OOP w PHP nie istniało a teraz to już w ogóle jest bigos z miodem i powidłami.

Działać? Działa. To dobrze. I tak jest lepszy niż joomla. To dopiero relikt przeszłości a
  • Odpowiedz
@npsr: Na kilka produktów to może własny lp z podpiętymi szybkimi płatnościami?

Oprogramowanie sklepu to już całe zaplecze, ze stanem magazynowym, a tego pewnie nie potrzebujesz.
  • Odpowiedz
własny lp

@tler: lp ?

No właśnie nie potrzebuję kobyły w sumie zastanawiam się w ogóle czegoś potrzebuję. Fakt faktem, chyba szybciej będzie samemu wyklepać. W sumie z dzień roboty. No tylko wiadomo. Jak ja się za coś wezmę to zacznę kombinować i skończę w bliżej nie przewidywalnym czasie a to ma po prostu działać :P
  • Odpowiedz
@npsr: landing page*;

później podpiąć płatności, czy jakiegoś paypala; są też małe rozwiązania załatwiające ścieżkę zakupową na swojej stronie, czyli normalny koszyk sklepowy, ale nie orientuję się w nich.
  • Odpowiedz