Mirki taki problem. Na wstępie: jestem debilem Mianowicie, z pół roku temu zarezerwowałem na Booking.com apartament w Budapeszcie na majówkę z ziomeczkami. Wtedy nie zauważyłem, że na samym dole pisze, że wymaga przedpłaty i ktoś się ze mną skontatkuje (dość dziwne, tym bardziej że było zaznaczone że akceptują tylko gotówkę). Czas płynął, nikt się ze mną nie skontaktował. Jedyną informacją od właściciela było potwierdzenie, że mogę się zameldować o 6 rano. Dziś jak obczajałem dokładnie wyjazd, to dopiero zobaczyłem info o przedpłacie, przez co spanikowany napisałem do nich maila. Rezerwacja na bookingu jest oznaczona jako ważna. I stąd pytanie- spotkaliście się z czymś takim? Jaka jest szansa, że zostanę na bruku?
@fstab: po prostu 3 tygodnie temu wysłałem specjalną prośbę przez booking, że chciałbym się zameldować wcześniej. Facet przez booking odpisał, że będzie to kosztowało 20 ojro.
Wtedy nie zauważyłem, że na samym dole pisze, że wymaga przedpłaty i ktoś się ze mną skontatkuje (dość dziwne, tym bardziej że było zaznaczone że akceptują tylko gotówkę).
@Celinka95: widocznie doszli do wniosku, że przedpłata nie jest konieczna ( ͡º͜ʖ͡º) raczej powinieneś do nich napisać - "w związku ze zbliżającym się wyjazdem, proszę o potwierdzenie rezerwacji", a nie "ej a przedpłaty przypadkiem nie chcecie?"
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Mianowicie, z pół roku temu zarezerwowałem na Booking.com apartament w Budapeszcie na majówkę z ziomeczkami. Wtedy nie zauważyłem, że na samym dole pisze, że wymaga przedpłaty i ktoś się ze mną skontatkuje (dość dziwne, tym bardziej że było zaznaczone że akceptują tylko gotówkę).
Czas płynął, nikt się ze mną nie skontaktował. Jedyną informacją od właściciela było potwierdzenie, że mogę się zameldować o 6 rano. Dziś jak obczajałem dokładnie wyjazd, to dopiero zobaczyłem info o przedpłacie, przez co spanikowany napisałem do nich maila. Rezerwacja na bookingu jest oznaczona jako ważna. I stąd pytanie- spotkaliście się z czymś takim? Jaka jest szansa, że zostanę na bruku?
#budapeszt #pytanie #pomocymikroby
To po co drążyłeś temat?
@Celinka95: widocznie doszli do wniosku, że przedpłata nie jest konieczna ( ͡º ͜ʖ͡º)
raczej powinieneś do nich napisać - "w związku ze zbliżającym się wyjazdem, proszę o potwierdzenie rezerwacji", a nie "ej a przedpłaty przypadkiem nie chcecie?"