HEHE, dokonująca się w całej Polsce #dobrazmiana, dotarła także do miasta stołecznego #warszawa ( ͡°͜ʖ͡°)
Od czasu spalenia tęczy na Placu Zbawiciela, jak grzyby po deszczu, wyrastają w stolicy kolejne miejsca kultu patriotyczno-historycznego (⌐͡■͜ʖ͡■)
HEHE, czy nie uwazacie ze ten maszt może prowokować i drażnić srodowiska #lgbt, marginalizowane przez prorodzinne ustawodawstwo i spoleczenstwo polskie??? ( ͡º͜ʖ͡º)
@Ingvarr100th: nie od dziś wiadomo, że w Polsce panuje przyzwolenie na s----------e ( ͡°͜ʖ͡°) a tak serio, to skąd wiesz, że ludzie o takich a nie innych poglądach (zaliczam też tych, którym ta tęcza nie wadzi) to mniej niż 1% społeczeństwa?
@Warszawianka_01: nie poglądach, a orientacji. Chodzi mi o to, że to jest symbol środowisk LGBT który jest malusieńkim ułamkiem społeczeństwa. No są geje i lesby, więc trzeba się tak z tym obnosić? Każdy niech ma to w swojej samoświadomości, nie trzeba moim zdaniem aż tak to afiszować. Równie dobrze można postawić symbol heteroseksualizmu, ale się tego nie robi.
@neib1: nie blokowała niszczenia tęczy, nie nie zgodziła się nawet z decyzją jej usunięcia. Protestów jakoś nie widziałem/nie słyszałem: "Zostawcie tęczę!"
@avvar: Może nie aż tak drastycznie. ( ͡º͜ʖ͡º) LGBT jest aktywne, ale niezasadnie. Wg. mnie bardziej to drażni niż pomaga. To jest takie wciskanie się na siłę.
@Ingvarr100th: odwracanie wzroku i udawanie, że zjawisko nie istnieje i nie istnieje problem pogardy i agresji? no słabo :/ na Węgrzech tak to trochę działa - mam tam znajomego, w mieście Seged, który tak się bał, że żył kilka lat na siłę z kobietą i udawał (o czym ona później się dowiedziała, ale i tak mu pomagała). W momencie, w którym nie wytrzymał x lat oszukiwania siebie i bliskich i
@avvar: Wg konserw homosekualiści do końca świata powinni się ukrywać w domach, za nic w świecie nie chodzić po mieście za rękę, bo może to urazić wrażliwość bandy debili. Na dobrą sprawę to nawet jakby takich debili faktycznie była zasadnicza większość to na tak chore zasady normalny człowiek nie może się po prostu zgodzić. To jest niesamowite, że konserwy często nie mają swojego rozumu i nie rozumieją, że czasem trzeba
@avvar: trochę źle zinterpretowałeś to o co mi chodziło. Stawianie wszędzie flag, robienie parad, manifestacji. To wszystko może mieć odwrotne skutki od zamierzonych. Potem podnosi ciśnienie skrajnych prawicowców i efekt jest jaki jest. Nie chodzi mi tu o udawanie, że nie istnieje zjawisko, a siłowe wciskanie że zjawisko jest. Czy wywieszenie takiej flagi sprawi, że narodowiec zmięknie i będzie pro tolerancyjny, a na dodatek zmieni orientacje lub dokona operacji zmiany
@Warszawianka_01: lecz nadal istnieje. Nie został zniszczony, wyrzucony. Tęcza zaś znikła bezpowrotnie. Edit: dodatkowo sam nie byłem zwolennikiem postawienia tam tego krzyża (pod pałacem)
To jest najlepsza instalacja/pomnik powstały w Warszawie od baaaardzo dawna. Tak jak nie czuje się wielkim patriotą, tak za każdym razem kiedy jestem w pobliżu robi mi się jakoś tak cieplej na serduchu na widok tej wielkiej flagi powiewajacej na wietrze. Prosto, bez kiczu i pompy, ale efekt jest niesamowity.
Szczególnie fajnie było zobaczyć ta flagę powiewajaca tuż niedaleko mety
Od czasu spalenia tęczy na Placu Zbawiciela, jak grzyby po deszczu, wyrastają w stolicy kolejne miejsca kultu patriotyczno-historycznego (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
HEHE, czy nie uwazacie ze ten maszt może prowokować i drażnić srodowiska #lgbt, marginalizowane przez prorodzinne ustawodawstwo i spoleczenstwo polskie??? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#patriotyzm #4konserwy #neuropa
źródło: comment_7wj88eIepZ9VZGbMq6S182mTflmZVtk0.jpg
Pobierza tak serio, to skąd wiesz, że ludzie o takich a nie innych poglądach (zaliczam też tych, którym ta tęcza nie wadzi) to mniej niż 1% społeczeństwa?
@Ingvarr100th: [citation needed]
@neib1: i jakoś nic z tym nie zrobiła ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Ingvarr100th: Jak to sobie wyobrażasz tak w głowie? Jestem serio ciekaw.
To jest niesamowite, że konserwy często nie mają swojego rozumu i nie rozumieją, że czasem trzeba
Edit: dodatkowo sam nie byłem zwolennikiem postawienia tam tego krzyża (pod pałacem)
To jest najlepsza instalacja/pomnik powstały w Warszawie od baaaardzo dawna. Tak jak nie czuje się wielkim patriotą, tak za każdym razem kiedy jestem w pobliżu robi mi się jakoś tak cieplej na serduchu na widok tej wielkiej flagi powiewajacej na wietrze. Prosto, bez kiczu i pompy, ale efekt jest niesamowity.
Szczególnie fajnie było zobaczyć ta flagę powiewajaca tuż niedaleko mety