Wpis z mikrobloga

@Jurigag: http://php.net/manual/en/types.comparisons.php

Bardzo dobry opis problemów z PHP ktoś napisał:

I can’t even say what’s wrong with PHP, because— okay. Imagine you have uh, a toolbox. A set of tools. Looks okay, standard stuff in there.

You pull out a screwdriver, and you see it’s one of those weird tri-headed things. Okay, well, that’s not very useful to you, but you guess it comes in handy sometimes.

You pull out the
@kapelusz: każdy język ma podobne problemy itp itd, poza tym właśnie dlatego jest dobry do nauki bo trza w nim pamiętać o takich pierdołach które w zasadzie nie wynikają z designu tylko tego że jest to język z dynamicznym typowaniem
@Jurigag: no właśnie odnoszę wrażenie że zamiast uczyć się technik programistycznych i podnosić ogólnego skilla większą uwagę trzeba przykładać do wojowania z pierdołami które w normalnych językach niewystępują.
Natomiast nie zgodzę się że problemy te wynikają z dynamicznego typowania a nie ze złego designu - wydaje się własnie że filarem większości problemów z PHP jest fakt że nie został od podstaw zaprojektowany.
@kapelusz: no patrz, a u mnie w firmie zatrudniają pehapowców za piękny hajsik i ci jakoś nie narzekają na brak kasy i zleceń.

@tomash-pl: A ja znam firmę która za dobry hajs zatrudnia śmieciarzy, MPO się nazywa. Inna obok zatrudnia grabarzy.

A programiści utrzymujący straszny gównokod z przed 10 lat pisany taki stylem że tylko się powiesić - też dużo zarabiają.

Uczciwa praca jest ok... jednakże i tak bym polecał
@mikra25: Jak widze ludzi hejtujących PHP tylko dlatego, że programują w czymś innym to mam niezłą bekę. Zupełnie jak pseudokibice "argumentujący" dlaczego ich #!$%@?łek jest lepszy niż cudzy.
Heh, ktoś powie, że jednak wy czasami potraficie argumentować... anglojęzycznymi artykułami sprzed lat, które nijak się mają do współczesnego php, ale wyskakują w google po tym jak wpiszecie "why php is bad", bo przecież sami #!$%@? tego nie wiecie dlaczego, wiec googlować trzeba
@kapelusz: Jak już tak googlujesz "why php is bad" to przeczytaj też i odpowiedzi na ten śmieszny wysryw o nazwie "PHP a fractal of bad design"
http://forums.devshed.com/php-development-5/php-fractal-bad-design-hardly-929746.html

Bardzo dobry opis problemów z PHP ktoś napisał:

I can’t even say what’s wrong with PHP, because— okay. Imagine you have uh, a toolbox. A set of tools. Looks okay, standard stuff in there.....

Rzeczywiście, dobry jak schabowy z rana, problem tylko w tym,
PHP jest najpopularniejszy w WEB`ie i najłatwiej znaleźć pracę ze znajomością PHP, nie wiem jak można odradzać jego naukę

@aryjskizyd: w momencie gdy dla dowolnej popularnej technologii jest więcej ofert pracy niż chętnych to ten argument jest totalnie z dupy ;/