Aktywne Wpisy
Sajden1337 +9
#vinted kupiłem ostatnio na vinted air podsy za mniej więcej połowę cenę nowych ( zapłaciłem 500 zł ) wystawione jako niby nietrafiony prezent ale oczywiście jako oryginalne itd. Przyszły i jak się szybko okazało są to fejki. Nr seryjne na pudełku zupełnie inne od tych co wykrywa iphone. dodatkowo na pudełku piszę made in USA a nie made in China ( co za dumny Chinczyk musiał to robic ), brak oznaczeń CE

vikop-ru +503

Mireczki, czy jest jakiś sposób dzięki któremu można pomiędzy PHPowe znaczniki php ? wpleść kawałek kodu HTML?
@Jurigag: to Ty na poważnie tak?
Bardzo dobry opis problemów z PHP ktoś napisał:
You pull out a screwdriver, and you see it’s one of those weird tri-headed things. Okay, well, that’s not very useful to you, but you guess it comes in handy sometimes.
You pull out the
Natomiast nie zgodzę się że problemy te wynikają z dynamicznego typowania a nie ze złego designu - wydaje się własnie że filarem większości problemów z PHP jest fakt że nie został od podstaw zaprojektowany.
php echo '<html lang="pl"';
/* tu nie musisz "eskejpować" podwójnych nawiasów http://www.php.net/manual/en/language.types.string.php#language.types.string.syntax.single */
// lub też
if ($string == 'costam') { ?>
iii normalnie lecisz czystym html'em
php }
// ciag dalszy php
?
Gametrade już przegrało życie z RORem. #bojowkapythona
@Patryk:
Gdybym później miał takim kodem zarządzać to... uch.
@zjadacz_wyjadacz:
Może 5 lat temu smarty był dobry. Teraz korzysta się z Twiga.
@tomash-pl: A ja znam firmę która za dobry hajs zatrudnia śmieciarzy, MPO się nazywa. Inna obok zatrudnia grabarzy.
A programiści utrzymujący straszny gównokod z przed 10 lat pisany taki stylem że tylko się powiesić - też dużo zarabiają.
Uczciwa praca jest ok... jednakże i tak bym polecał
Heh, ktoś powie, że jednak wy czasami potraficie argumentować... anglojęzycznymi artykułami sprzed lat, które nijak się mają do współczesnego php, ale wyskakują w google po tym jak wpiszecie "why php is bad", bo przecież sami #!$%@? tego nie wiecie dlaczego, wiec googlować trzeba
http://forums.devshed.com/php-development-5/php-fractal-bad-design-hardly-929746.html
Rzeczywiście, dobry jak schabowy z rana, problem tylko w tym,
@aryjskizyd: w momencie gdy dla dowolnej popularnej technologii jest więcej ofert pracy niż chętnych to ten argument jest totalnie z dupy ;/