nie powinno sie dodwac rzeczy do prototypow rzeczy wbudowanych typu Object, Array etc gdyz a) jest to wolne b) co jezeli w przyszlosci przegladarki to zaimplementuja i twoja implementacja bedzie sie roznic od speca? duze szasne, ze popsujesz sobie wtedy strone.
@jjsszz: domyslalm sie ale to tak na przyszlosc bo jest to zwyczjanie zla praktyka.
@Marmite: sluszna uwaga, obilo mi sie to o uszy i moze nie potrzebne potwarzam. pogooglowalem i zdaje sie to dotyczyc tylko host objects (obiekty srodowiskowe?) czyli np HTMLElement itp.
Chciałbym znowu należeć do jakiejś grupki znajomych i móc się co jakiś czas spotykać tak po prostu żeby wyjść, pograć w plejstejszyn albo pograc sobie w majnkampfa. Czemu dorosłość jest taka samotna
Cześć Miriki,
mam taki problem
console.log([1, 2, 3, 4].zduplikuj()); // powinno dać mi w konsoli [1, 2, 3, 4, 1, 2, 3, 4]
Jakies pomysły?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
nie powinno sie dodwac rzeczy do prototypow rzeczy wbudowanych typu Object, Array etc gdyz a) jest to wolne b) co jezeli w przyszlosci przegladarki to zaimplementuja i twoja implementacja bedzie sie roznic od speca? duze szasne, ze popsujesz sobie wtedy strone.
@taximan: [potrzebne źródło]
@Marmite: sluszna uwaga, obilo mi sie to o uszy i moze nie potrzebne potwarzam. pogooglowalem i zdaje sie to dotyczyc tylko host objects (obiekty srodowiskowe?) czyli np HTMLElement itp.