Aktywne Wpisy
kaszaamanna +834
Po dziesięciu latach biernego przeglądania forum przyszedł niestety dzień w których chciałbym poprosić Was o dobre myśli i modlitwę. U mojej 30 letniej żony zdiagnozowano nowotwór z przerzutami - rokowania są kiepskie ale się nie poddam.
Dla nas i naszej małej córki . Dziękuję za każdą dobrą myśl..
Dla nas i naszej małej córki . Dziękuję za każdą dobrą myśl..

gadatos +61
Jeśli chodzi o psy i temat na wykopie który ostatnio jest często poruszany.
Sezon rowerowy już się skończył, ale przez 5 miesięcy krótkiego i brzydkiego sezonu kolarskiego, przeżyłem jakieś 20 ataków psów, które próbowały mnie zrzucić z rowera.
Czysto hipotetycznie jeśli z--------m takiemu psu z buta uzbrojonego w SPD, który atakuje mnie na drodze publicznej, to czy coś mi za to grozi? Słyszałem o sytuacji że gość w obronie własnej został skazany na
Sezon rowerowy już się skończył, ale przez 5 miesięcy krótkiego i brzydkiego sezonu kolarskiego, przeżyłem jakieś 20 ataków psów, które próbowały mnie zrzucić z rowera.
Czysto hipotetycznie jeśli z--------m takiemu psu z buta uzbrojonego w SPD, który atakuje mnie na drodze publicznej, to czy coś mi za to grozi? Słyszałem o sytuacji że gość w obronie własnej został skazany na
źródło: images
Pobierz

Jaką magiczną komendą mogę sprawdzić czy Wifi jest w ogóle włączone i jaką ewentualnie je włączyć?
Wiem, że działało, bo działało ale teraz nie widzi żadnych sieci.
i eth0? Nic nie daje, a nawet szczerze nie wiem na co patrzeć.
Jeśli ktoś zna jakieś opcje, bez konsoli to też może być.
#linuxsrinuks #linuxproblems
PS. a czy wlaczone w systemie ?
Nie mam internetu = nie mam adresu routera. Chcę się dopiero połączyć z czymś, a nie mam żadnych sieci. :|
Wyświetla mi eth0, lo i wlan0 wszystko wypluwa jakieś tam dane więc stawiam, że działa (nie wiem na co patrzeć), a co do modułu to chyba bez sensu żeby mi czegoś brakowało jak jeszcze wczoraj działało.
Przestało działać więc, znalazłem instrukcje jakąś i udało mi się znaleźć jakieś sieci dziś w terminalu ale nie udało mi się połączyć, a teraz nic nie widzi nawet.
Fajnie, fajnie.
potem edytujesz ten plik i dodajesz na początku
Już mam sieci w terminalu teraz próbuję podpiąć pod router w "Połączenia sieciowe" (w Preferencje). :)
Za dużo ode mnie wymagasz, wszystko mam standardowe.
Nawet nie wiem co masz na myśli przez "menadżer
Nadal nie wiem o czym mówisz mam Linuksa dzień (wersja peppermint 3) tylko jak dla mnie to problem prędzej z tym co klikam niż konkretnej dystrybucji.
http://wicd.sourceforge.net/
HINT2 jeżeli do wczoraj Ci działalo to może zwyczajnie router się przywiesił - restartowałeś go prądem ?