Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #quantumbreak
Spiraciłem grę Quantum Break, bo byłem ciekaw czy warto ją kupić. Nie warto było, #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Grafika na Ultra to takie late 2014, optymalizacja ssie. Przynajmniej było trochę zabawy przy uruchomieniu gry. Jak ktoś chce się pobawić to sam kierowałem się tym poradnikiem: https://www.reddit.com/r/CrackStatus/comments/4dtfam/quantum_break_cracked_by_disyer_instructions/

źródło: comment_WEwnz0Kg9FwJPKOqc5NyBdWgJ7jiwfMI.jpg
  • 23
@Piw_Benzyna: konfiguracja spełniała podane min wymagania? Bo jest różnica między qb, w którym gra haczy na sprzęcie spelniajacym wymagania, a jc3 gdzie gra nie lata na sprzęcie niespelniajacym podanych wymagań lecz w teorii nadal dającym rade.

IMHO qb to tegoroczny batman - najbardziej #!$%@? port tego roku
@ssjfrytek: Na radeonach gra śmiga jak #!$%@?. Problemy z wydajnością w DX12 mają karty GF, zapewne przez wykastrowane async compute. Za to w DX11 sytuacja jest zupełnie odwrotna, radeony tracą sporo do GF. 390 i GTX970 to wydajnościowo bardzo zbliżone karty, oczywiście po OC GTX970 jest trochę szybszy i bierze mniej prądu ale widać w DX12 role się odwracają (wydajnościowo).
@tony_soprano: pytanie czy w NV sa #!$%@? sterowniki czy po prostu volumetric lightning i dx12 tak badzo je rucha w dupę ze wydajnosc klęka.
Poza tym #brawoamd bo wydal sterowniki optymalizujace od razu w pierwszy dzien wydania tej gry. Czerwoni sie wyrabiaja ostatnio. W odpowiednim momencie zmienilem oboz ( ͡° ͜ʖ ͡°)