Aktywne Wpisy
kastrator2 +258
1. Firma zarabia pieniądze. Od tego odprowadza podatek.
2. Z zarobionych pieniędzy przelewa Ci wypłatę. Od tego odprowadza podatek.
3. Za otrzymane pieniądze zwane wypłatą odprowadzasz podatek.
4. Za wypłatę możesz sobie kupić produkt, w którym zawarty jest podatek.
5. Kupiony produkt możesz sprzedać. Od tego od określonej kwoty odprowadzasz podatek. Kupujący również.
Przecież
2. Z zarobionych pieniędzy przelewa Ci wypłatę. Od tego odprowadza podatek.
3. Za otrzymane pieniądze zwane wypłatą odprowadzasz podatek.
4. Za wypłatę możesz sobie kupić produkt, w którym zawarty jest podatek.
5. Kupiony produkt możesz sprzedać. Od tego od określonej kwoty odprowadzasz podatek. Kupujący również.
Przecież

Brant +47
Co można powiedzieć zarówno na #konkurschopinowski i na #f1?
źródło: 20251019_214145
Pobierz

begin
begin
update...
commit
rollback
Dane powinny zostać nienaruszone po rollbacku.
Próbowałem z savepointami, tj. begin -> setSavepoint, rollback -> rollback(savepoint), commit -> connection.commit(), ale podejrzewam, że commit usuwa wszystkie poprzednio ustawione savepointy, bo wyrzuca mi wyjątek "Savepoint is invalid" tylko przy zewnętrznym rollbacku.
#programowanie #java
Kiedyś (dużo przed jdbc 3.0) robiłem to ręcznie tak:
Tworzyłęm jakiś wrapper na connection i w nim z każdym beginem zwiększałem jakiś wewnętrzny licznik, a z każdym commitem - zmniejszałem. Prawdziwy commit wykonywałem tylko gdy licznik==0. Oczywiście przy wystąpieniu rollback niezależnie od poziomu zagnieżdżenia zerowałem licznik i wykonywałem rollback od razu. W ten
@patste: jak to się dzieje, że ludzie dochodzą do takich strasznych rzeczy? (i starszych rozwiązań @size)
być może potrzebny jest refraktor, a nie kolejny hack?
A te testy to integracyjne? nawet jeśli tak, to robisz je źle bo aplikacja nie pracuje w środowisku zbliżonym do produkcyjnego. Powinieneś stworzyć embeddowaną bazę dla testu i sobie w niej działać.