Wpis z mikrobloga

— Kto ty jesteś?
— Polak mały.
— Jaki znak twój?
— Orzeł biały.
— Gdzie ty mieszkasz?
— Między swemi.
— W jakim kraju?
— W polskiej ziemi.
— Czem ta ziemia?
— Mą Ojczyzną.
— Czem zdobyta?
— Krwią i blizną.
— Czy ją kochasz?
— Kocham szczerze.
— A w co wierzysz?
— W Polskę wierzę.
— Coś ty dla niej?
— Wdzięczne dziécię.
— Coś jej winien?
— Oddać życie.

bo pare osób zapomniało co i jak
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Swiatek7: i widzisz to jest właśnie ta twoja lewacka natura. Nikt ci nie każe być patriotą, nie musisz czuć się Polakiem. Nikt cię do niczego nie zmusza... ba! Nikt cię nawet tu nie wołał! Ale twoja natura każe wyszydzić uczucia innych, pomimo że nikt z obecnych nawet się do ciebie nie odezwał. Prawdopodobnie to samo robisz pod postami katolików czy innych ludzi, którzy mają jakieś swoje określone ideały. Jesteś prostakiem,
  • Odpowiedz
@escobar: Indoktrynacja od najmłodszych lat. Już sobie wyobrażam z jaką mocą by pękały prawackie dupska z bólu gdyby ktoś wrzucił wierszyk z Syrii albo innego kraju arabskiego w którym uczy się dzieci że powinny oddać życie za naród.

K---A SZKOLO TERRORYSTÓW JUŻ OD ŻŁOBKA J--------E A WY ICH CHCECIE W EUROPIE
  • Odpowiedz
  • 1
@artpop: patologią to jest wpychanie przez faceta innemu kutasa w dupę, w promowaniu tego lewactwo jest najlepsze, wymieszanie kulturowe, sprawienie by człowiek nie odczuwał przynależności narodowej, pluł na swój kraj, bycie obywatelem świata, wasze niespełnione mokre marzenia neuropo
  • Odpowiedz
@Swiatek7: Fajnie, że dzielisz się przemyśleniami jakiegoś typowego libka, ale co z tego? To wszystko ma niewiele wspólnego z tym wierszykiem. No cóż... chciałeś błysnąć, a wyszło jak zwykle.
  • Odpowiedz
@Swiatek7: Jeżeli faktycznie jesteś na tyle ograniczony, żeby przytaczać jakieś głupawe cytaty traktujące o tym, że osoba, która wykazuje uczucia patriotyczne, ma braki w samodzielnym myśleniu i generalnie nie ma z czego innego być dumna - szczerze Ci współczuję.

Bez urazy, ale nie za dobrze to o Tobie świadczy (delikatnie powiedziane).
  • Odpowiedz
@uszyk90: jeżeli będziesz miał coś merytorycznego do napisania, to daj znać, bo twoje projekcje mnie nie interesują.

nikt cię nawet tu nie wołał!

Na Allaha, za kogo ty się uważasz? :D Mam prawo wyrazić moją opinię. Tak samo jak Ty miałeś prawo pochwalić się, że podwaliną twojego patriotyzmu jest wierszyk dla przedszkolaków. Wierszyk, który jest zwykłym praniem mózgu.

Myślisz, że to, że "czucie i wiara silniej mówi do ciebie, niż mędrca
  • Odpowiedz
@Swiatek7: Niestety muszę Cię zmartwić - szczerze mówiąc w ogóle nie identyfikuję się z tym co napisałeś, a tym bardziej już nie twierdzę, że jako jednostka nie osiągnąłem nigdy sukcesu, co spowodowałoby, że muszę szukać jakiejś alternatywy.

Wprost przeciwnie, uważam się za dowartościowanego człowieka, który jest zadowolony ze swojego życia, z tego kim jest i co osiągnął.

Przykro mi, że twoja teza w moim przypadku okazała się nieprawdziwa.
  • Odpowiedz
@escobar: 100% tak i darmowa czarna lista (od początku chyba 3 osoby miały ten zaszczyt tam być, za obrażanie mojego taty, za to, że grał w Wiśle Kraków, oczywiście "obraża mnie lub inną osobę" moderacja p------i). Pozdrawiam i mokrego Dyngusa życzę.
  • Odpowiedz
@Swiatek7: chyba jednak nie jesteś taki inteligentny za jakiego się uważasz, skoro w twojej interpretacji wierszyk wzywa do samobójstwa w imię miłości do ojczyzny. To jest wezwanie do samoobrony w razie ataku - do czego ten świat zmierza, że ludzie nie potrafią rozumieć kilku zdań.
  • Odpowiedz
@brakujaca_klepka: to dobrze, cieszy mnie to, ale w takim razie dziwi mnie twoje dychotomiczne myślenie. Nie chodzi o to, że nie można łaczyć uczuć patriotycznych i dumy osobistej. Właściwie to chodzi o to, że trzeba, bo w innym przypadku zostaje się fanatykiem, który twierdzi, że człowiek jest winny oddać swoje własne życie krajowi w którym się urodził.
  • Odpowiedz