Wpis z mikrobloga

Oglądam sobie Śniadanie u Tiffaniego i tak sobie myślę o wykopkach plujących pod tagiem #modameska

Jak pięknie się wtedy noszono a to wszystko dzisiaj w modzie wraca. To naprawdę świetnie. Jest typ ludzi, którzy zawsze, ZAWSZE będą narzekać na modę, myślicie, że wtedy tak nie było? Że nie było zgryźliwych śmierdzieli, którzy wyzywali od homosiów każdego faceta, który śmiał zwracać uwagę na swój wygląd? Ten typ prymitywa istniał zawsze i istnieć będzie. Dlatego drogie wykopki, jak wam się wydaje, że ktoś z modnym uczesaniem to pedał i ogólnie ciota (dzisiaj akurat jest powrót na fryzury niemal identyczne jak w tamtych latach), że marynarka i brogsy to obciach a z was są samce alfa w jakichś #!$%@? koszulkach red is bad czy chuwieco, to jesteście w olbrzymim błędzie, to wam brak jakiejkolwiek klasy, stylu i gustu. A wasze włosy ścięte na modłę lat 90 czy początku XXI wieku są śmieszne i choć moda się zmienia i zatacza kręgi, to te jak żadne inne nie przetrwają próby czasu. I nie dziwcie się, że takich pseudo samców alfa różowe inne niż karyny omijają szerokim łukiem.

#przemyslenia #oswiadczeniezdupy ( ͡ ͜ʖ ͡)
Pobierz H.....i - Oglądam sobie Śniadanie u Tiffaniego i tak sobie myślę o wykopkach plującyc...
źródło: comment_U6rA0efcZHj42gNhCIL537VziiBBpb8X.jpg
  • 7
@Hadzi: Na poważnie, nie ubieram się w dresy, ale mam #!$%@? w modę. Ani nie obchodzi mnie co noszą inni ani to co ja. Jak mi się coś podoba to kupuję i w tym chodzę :) Tzn wiem, że dres + mokasyny to zły pomysł, ale nie przykładam kompletnie wagi do tego jak "należy" wyglądać w danym okresie. Ostatnio spodnie kupowałem z pół roku temu :D
@Hadzi: bo ubrać się dobrze to bardzo trudna sztuka, większość osób po prostu nie potrafi i nie posiada żadnej wiedzy :) Ludzie wolą ubrać za duże ubrania z wielkimi napisami bo jest to łatwiejsze i nie wymaga żadnego wyczucia. Z ubiorem jest tak samo jak z dziełami sztuki - albo docenia się kunszt i wyczucie artysty, albo plusuje "fajne obrazki" z internetu... W obu przypadkach problem jest ten sam - brak
@Hadzi: no nie wiem, raczej niewielu ludzi narzeka na ubiory bardziej oficjalne typu garnitury, smokingi i płaszcze, a jeśli już to tylko totalne betony. Obcisłe spodnie a'la legginsy u facetów to już inna bajka. Tak samo jak kiedyś dzwony. Po prostu każda epoka ma pewne udziwnienia, które znikają tak szybko jak ludzie ogarną że to jest naprawdę śmieszne.
@Hadzi: To nie tak, że pięknie się wtedy noszono. Mało kogo było stać tak naprawdę na świetnie dobrane garnitury. Z tamtych czasów zostały głównie zdjęcia aktorów, a oni do tego mieli dobrych stylistów itp. Tak to się raczej zgadzam,