Wpis z mikrobloga

@fervi: z menu, można wygenerować dynamicznie zmieniające się z obmenu-generator, ja wole statyczne a z umieszczeniem ikonki menu trzeba dodać wpis w rc.xml
@cruc: Nie chodzi mi o menu OpenBoksa, a o to na pasku. Tzn. kiedyś próbowałem bawić się tintem, ale uznałem, że jest dość prymitywny, ale może nigdy nie poznałem jego możliwości
@cruc: Używałem parę razy Openboksa, ale tak "by coś zrobić", dlatego nie bawiłem się tym.
Srogie piguły Sebastianie, będę miał co robić
@cruc: To jeszcze się popytam jak nie masz nic przeciwko :P
Rozumiem, że robi on menu jakby systemowe, czyli "Akcesoria", "Gry" itd.?
(Tak mnie ciekawi, bo może warto usiąść nad tym)
@fervi: tak tyle że ja mam statyczne i jeśli potrzebuje to sam sobie robię pozycje w menu do aplikacji, mam najpotrzebniejsze rzeczy pcmanfm terminal firefox i kilka innych co najczęsciej używam
@cruc: Ściągnąłem, ale wywalił błąd; stąd moje pytania :D
Chodzi mi o to, czy to ma jakieś wady, np. jest po angielsku lub robi to słabo.
@fervi: jaki błąd? no ja nie orzystam ztego bo mam zwykłe statyczne w który sam sobie tworze wpisy, z tego co pamietam to po angielsku robi
@cruc:
Can't locate Linux/DesktopFiles.pm in @INC (you may need to install the Linux::DesktopFiles module) (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/x8664-linux-gnu/perl/5.20.2 /usr/local/share/perl/5.20.2 /usr/lib/x8664-linux-gnu/perl5/5.20 /usr/share/perl5 /usr/lib/x8664-linux-gnu/perl/5.20 /usr/share/perl/5.20 /usr/local/lib/siteperl .) at ./obmenu-generator line 34.

Ale odpalam to na KDE i Debianie; liczyłem, że wygeneruje i zobaczę wtedy jak to wygląda
@fervi: to nie wiem moze z kde się nie dogaduje, potrzebuje jakieś tam dodatki perla żeby było sprawne, zresztą na debianie pewnie trzeba ręcznie te zależności doinstalować bo przez aur to se dociąga automatycznie