@fervi: z menu, można wygenerować dynamicznie zmieniające się z obmenu-generator, ja wole statyczne a z umieszczeniem ikonki menu trzeba dodać wpis w rc.xml
@cruc: Nie chodzi mi o menu OpenBoksa, a o to na pasku. Tzn. kiedyś próbowałem bawić się tintem, ale uznałem, że jest dość prymitywny, ale może nigdy nie poznałem jego możliwości
@cruc: To jeszcze się popytam jak nie masz nic przeciwko :P Rozumiem, że robi on menu jakby systemowe, czyli "Akcesoria", "Gry" itd.? (Tak mnie ciekawi, bo może warto usiąść nad tym)
@fervi: tak tyle że ja mam statyczne i jeśli potrzebuje to sam sobie robię pozycje w menu do aplikacji, mam najpotrzebniejsze rzeczy pcmanfm terminal firefox i kilka innych co najczęsciej używam
@cruc: Can't locate Linux/DesktopFiles.pm in @INC (you may need to install the Linux::DesktopFiles module) (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/x8664-linux-gnu/perl/5.20.2 /usr/local/share/perl/5.20.2 /usr/lib/x8664-linux-gnu/perl5/5.20 /usr/share/perl5 /usr/lib/x8664-linux-gnu/perl/5.20 /usr/share/perl/5.20 /usr/local/lib/siteperl .) at ./obmenu-generator line 34.
Ale odpalam to na KDE i Debianie; liczyłem, że wygeneruje i zobaczę wtedy jak to wygląda
@fervi: to nie wiem moze z kde się nie dogaduje, potrzebuje jakieś tam dodatki perla żeby było sprawne, zresztą na debianie pewnie trzeba ręcznie te zależności doinstalować bo przez aur to se dociąga automatycznie
Jak menu to działa jak w Gnome / Xfce4, czyli samo się uzupełnia?
No jak nie używałeś openboksa to i nie musiałeś się z tintem bawić
Srogie piguły Sebastianie, będę miał co robić
Rozumiem, że robi on menu jakby systemowe, czyli "Akcesoria", "Gry" itd.?
(Tak mnie ciekawi, bo może warto usiąść nad tym)
Chodzi mi o to, czy to ma jakieś wady, np. jest po angielsku lub robi to słabo.
Can't locate Linux/DesktopFiles.pm in @INC (you may need to install the Linux::DesktopFiles module) (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/x8664-linux-gnu/perl/5.20.2 /usr/local/share/perl/5.20.2 /usr/lib/x8664-linux-gnu/perl5/5.20 /usr/share/perl5 /usr/lib/x8664-linux-gnu/perl/5.20 /usr/share/perl/5.20 /usr/local/lib/siteperl .) at ./obmenu-generator line 34.
Ale odpalam to na KDE i Debianie; liczyłem, że wygeneruje i zobaczę wtedy jak to wygląda