Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +121
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +4
Przegladalem dzisiaj rano mikro i wpis uzytkownika @orzell natknal mnie aby pomoc wszystkim mirkom z tfwnogf i podzielic sie z nimi swoim doswiadczeniem. Link do wpisu here http://www.wykop.pl/wpis/16979699/k---a-poszedlem-na-impreze-dla-jednej-dziewczyny-i/
Jesli wpis sie spodoba i bedzie pozytywny odzew regularnie bede wrzucal protipy #podrywajzwykopem i #podrywajznaczelnyzboczeniec
Lekcja 1
Jako, ze wpis dotyczyl sytuacji na imprezie, lekcja pierwsza bedzie dotyczyla zachowania na baletach i jak postepowac z #rozowepaski
Wyobrazmy sobie, ze typowy tfwnogf przelamal sie i wyszedl z piwnicy w sobotni wieczor i chcialby w koncu zamoczyc. Wiekszosc z was idzie na balet, zamawia browara, i staje w kacie podpierajac sciane aby ta przypadkiem nie runela z hukiem na wszystkich biesiadujacych. Musze przyznac, ze postawa ta jest godna podziwu, wspolczesny konrad Wallenrod. Nie o to jednak nam chodzi prawda? Przyszlismy wyrwac loszke a nie byc bohaterem drugiego planu.
Analogiczna sytuacja jak wyjscie do klubu i wyrywanie loszek wystepuje w naturze. Wystarczy tylko powielic schemat ktory od tysiacleci wystepuje w naturze. Ewolucja przeciez nie moze sie mylic. Right? a wiec wyobraz sobie, ze Ty drogi mirku jestes lwem, krolem dzungli, klub to dzungla a loszki w klubie to antylopy hasajace na sawannie. Zadajmy sobie wiec pytanie co robi lew aby zlapac loszke? Poluje. Czy latwo jest zlapac antylope? Nie. Czy z tego powodu lew rezygnuje? Oczywiscie, ze nie. Bo jak nie zezre to z czasem zdechnie. Co robi lew? Wybiera ofiare, przyczaja sie i w odpowiednim momencie atakuje. Twoja kolej mirku, rozgladasz sie po klubie, jakas loszka wpada Ci w oko, robisz podjazd i podbijasz. Atakujesz. Gadasz chwile z loszka a ona Cie splawia, no trudno tak to bywa w krolestwie zwierzat, ze antylopie w wielu przypadkach udaje sie uciec. I teraz sedno dzisiejszej lekcji, co robi typowy tfwnogf? Lapie dola, mowi sobie w myslach ze loszki sa z-----e, dopija piwa i zawija sie do domu. A co robi lew? Czy podkula ogon, odwraca sie i ucieka w podskokach a potem czeka na powolna smierc z glodu? Otoz nie. Lew podnosi dumnie swoja grzywe i rozglada sie za kolejnym kaskiem. Nierozmysla o nie udanym ataku tylko w glowie uklada juz kolejny schemat ataku.
I Ty mirku musisz byc jak lew. Jesli podbiles do loszki a ta Cie splawila, nie zalamuj sie, nie wmawiaj sobie ze do niczego sie nie nadajesz i nie koncz wieczoru po pol godzinie od rozpoczecia. Bedac w klubie polujesz do skutku, dopoki nie nasycisz swojego pragnienia. Loszek do upolowania jest duzo, wiekszosc nie da sie zlapac ale uwierz mi ze zawsze jest pare antylop ktore biegaja wolniej od reszty. Jesli do tego jestes umyslem scislym to wiesz ze im wiecej szans, tym wieksza szansa na powodzenie. Pamietaj, jestes lwem, krolem dzungli, nie przejmuj sie jedna uciekajaca antylopa i nie poddawaj sie. Najwazniejsze to pewnosc siebie i upor w tym co robisz. Napewno zauwazyles w klubie osobniki, ktore podbijaja do pierwszej lepszej typiary w klubie i dostaja kosza. Po czym otrzepuja sie ltylko i przechodza do nastepnej ofiary.
I to jest caly sekret. Zamiast stac jak c--a w kacie i liczyc na cud, ze to loszka Ciebie wyrwie DZIALAJ i nie zwarzaj na porazki. Koniec koncow, jak juz upolujesz to nastepnego dnia w pamieci zostanie tylko Smak Zwyciestwa a nie to, w jaki sposob do niego dochodziles.
#podrywajzwykopem #podrywajznaczelnyzboczeniec #twfnogf #protip
- Idziesz do klubu i zagadujesz kolejne loszki aż się uda którąś wyrwać.
Kurtyna.