Aktywne Wpisy
enten +537
To jest złoto. Potężny restaurator spruł się, że ludziom nie podoba się kilka listków pizzy (czyli mąki z wodą i serem) za 60 zł, bo jego pizzeria potrafi wykręcić 1% mniej glutenu od konkurencji i w ogóle klient się nie zna i ma zamknąć ryj.
(odpowiedź właściciela w komentarzu)
Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było
(odpowiedź właściciela w komentarzu)
Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było
gadatos +302
Wiele złego się mówi o #prl ale jedno trzeba przyznać
Loga mieli wyśmienite (。◕‿‿◕。)
#ciekawostki #historia
Loga mieli wyśmienite (。◕‿‿◕。)
#ciekawostki #historia
Pierwsza jazda na nowych kołach - Fulcrum Racing 5 (2014) w komplecie z oponami Continental GP 4000 SII.
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Pierwsze, co najłatwiej zauważyć:
- zdecydowanie lżejsze
- lepsze przyśpieszanie (tu chyba ta większa sztywność gra rolę)
- lepsze tłumienie nierówności (a może to od opon...)
Poza tym świetnie wyglądają, a czerwone nyple pasują do ogólnego tribanowego malowania ;)
Jest też jeden mały minus - płaskie szprychy, przez co nie mogę zamontować magnesu z licznika (Sigma 12.12 here). Da się to jakoś łatwo przerobić, albo kupić jakiś inny kompatybilny?
Poza tym dowiedziałem się, że przednia przerzutka Sory ma półbiegi. Przydatna rzecz.
#rowerowyrownik #wykoptribanclub
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
i bez problemu trzyma mi się na płaskich mavicach.
@Mortal84: Ja się tego dowiedziałem 5 minut po zakupie roweru. Nawet nie wyjechałem nim z parkingu, bo myślałem, że coś jest z manetką nie tak. Dopiero w sklepie mi powiedzieli, że są tu jakieś półbiegi :D
@trace_error: @spunky: Lepiej późno, niż wcale ;-)
@cm123: Hakerka! ( ͡º ͜ʖ͡º)
@byczys: Wróciłeś! Kiedy reszta wyprawy? :-D
A koła wymieniłem dla świętego spokoju, bo wszyscy piszą jakie to one miękkie i ciężkie. I faktycznie jest różnica i to znaczna.
Wróciłem wczoraj rano, bo połowę nocy czekałem w Krk na pociąg. Sporo do ogarnięcia, więc reszta nieprędko :)