Aktywne Wpisy

KarolWojcicki +443
Cześć, Wykopowicze!
Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.
Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu
Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.
Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu
źródło: 471441202_1135114924633343_1705081517494453766_n
Pobierz
dybligliniaczek +631

Kilka dni temu pod wpływem impulsu zakupiłem Paperwhite III. Już takiego efektu "wow" nie było, ale... znów - jak ja mogłem żyć bez tego podświetlenia? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Żadne lampki, żadne przystawki - nic nie może się z tym podświetleniem równać.
Jeśli ktoś się zastanawia nad wyborem - niech się nie zastanawia - WARTO dopłacić i wziąć podświetlenie, chociaż tu nawet nie chodzi o to czy warto/nie warto - podświetlenie to MUST HAVE, nawet jeśli czytamy głównie w domu to nawet niski poziom podświetlenia znakomicie wspomaga czytelność.
Wracam do lektury.. bye.
źródło: comment_H427XZsLpDCvFPPHn5SDhiZDZ3WuEHGB.jpg
Pobierz@Emill: Kolosalna różnica :)
@Publius: Zwykło się tak tłumaczyć ale to chyba nie ma większego sensu. LCD też jest podświetlany z reguły z boku a nie od dołu. Prawdopodobnie chodzi o to, że kindle potrzebuje tego światła o wiele mniej aby uzyskać odpowiednią jasność i wyrazistość. Widać to
w rezerwie mam Kinga, ale jakoś nie mogę się zabrać.
W ogóle polecam to forum.