@telemach20: Juz godzina albo wiecej jak z piekarnika wyszly i nadal bardzo dobre. Ale pisali na internecie ze na drugi dzien juz gorzej. Moj pierwszy raz wiec jeszcze nie wiem czy to prawda.
@KLM13: Z tego robilem i nie polecam, nie wyszla zbyt dobra konsystencja z podanych proporcji i musialem kombinowac. Mozliwe tez ze mam jakas lewa make, bo opinie pod przepisem raczej pozytywne.
@Nuxus: Wycinasz prostokaty z rozwalkowanego ciasta (ustawienie 6-7 na atlas 150; 10x10cm te po lewej na zdjeciu, 10x7,5cm pozostale), robisz pasek jednego nadziena wzdluz krotszej gornej krawedzi i drugiego wzdluz dolnej (zostawiajac troche miejsca po prawej i lewej) i zawijasz od gory i dolu do srodka, zaciskasz i odcinasz brzegi. Jedno zdjecie by lepiej wyjasnilo, ale juz za pozno ( ͡°ʖ̯͡°)
@J_Dilla: W normalnym bez konwekcji na 180C. Smak i struktura bardzo w porzadku, nie widze powodow do narzekan mimo ze to moj pierwszy raz. Babish sporo przepisow ma kompletnie z dupy (jak cacio e pepe) ale w tym przypadku mysle ze jest ok.
@pablosik: @Zajob_Ze_NieMaKiedy_TaczkiZaladowac @saszku-niechcial skladniki, metoda na ciasto taka jak na chleb na zakwasie mniej wiecej (wymieszac skladniki, 3x stretch and fold (albo do windowpane test) w odstepach 30min, fermentacja w temperaturze pokojowej do wyrosniecia 2x (okolo 4h w moim przypadku), fermentacja w lodowce okolo 2 dni, pieczona na zeliwnej patelni najpierw na kuchence zeby zrobic spod, potem w piekarniku pod grilem
@Adrien: bo wole minimalistyczne pizze, bez nadmiaru dodatkow. we wloskiej kuchni ogolnie jest to dosc popularne, kilka prostych ale dobrej jakosci skladnikow w odpowiednich proporcjach i odpowiednio przyrzadzonych
@Sniper10200: moj piekarnik normalnie wyciaga do 250c, wiec jest raczej przecietny. zeliwna patelnia + grill daje dosc dobre efekty. probowalem tez kamien ale nieco gorzej wychodzilo
#gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: temp_file7220440113197601347
Pobierzźródło: temp_file896438576620836713
Pobierz