Tani przepis na osłabienie/zniszczenie bitcoina. Chyba taniej się nie da.
1. Stworzenie nowego odłamu 2. Zatrudnienie hejtujących trolli forumowych w celu dezorientacji i ukierowania podatnej części społeczności 3. Wykonanie ataku ddos na noody używjace odłamowej wersji, 4. Atak spamowaniem transakcji, aby zapełnić bloki i stworzyć zator w sieci 5. Atak na cenę w celu wzmożenia liczby transakcji 6. Sianie paniki na forach że to koniec bitcoina
@Bonetti: zauważyłeś jaki wolumen? Coś się definitywnie dzieje, to nie jest zwykły spam jak ostatnio. To może być faktyczne zwiększenie adopcji, wchodzi coraz więcej ludzi, może obserwujemy ucieczkę kapitału w BTC?
@McGravier: możliwe ale pierwszy raz widzę obrót ponad 3 miliony btc na największych chińskich. Tak wiem to mogą być fejk transakcje ale nie wydaje mi się.
Ostatnia w lutym sesja na Wall Street przyniosła spadki głównych indeksów. S&P 500 i Nasdaq po raz pierwszy od 2011 r. spadły trzeci miesiąc z rzędu. Rosnące ceny ropy naftowej nie pomagają. Rynek ocenił, że dane makro wspierają scenariusz podwyżki stóp procentowych.
Wcale nie zdziwi mnie panika inwestorów, nie wiem co za
@adrix: Friendster nie domagał wydajnościowo w momencie największego sukcesu. To pogrzebało go na dłuższą metę. Oczywiście ciężko porównywać jakąś społecznościówkę ze zdecentralizowanym systemem walutowym, ale sytuacja jest dość kuriozalna, bo ciężko kogokolwiek przekonać do korzystania z bitcoinów, a z drugiej strony globalny sukces jest już tak duży, że dławi aktualną przepustowość systemu.
sytuacja jest dość kuriozalna, bo ciężko kogokolwiek przekonać do korzystania z bitcoinów
@InPay: Niepojęte dla mnie jest, że trzeba kogokolwiek namawiać do używania. To daje do myślenia jak zacofana jest większość społeczeństwa. Moim zdaniem nie musimy nikogo przekonywać, nie chcą niech nie korzystają. Wystarczy, że bitcoin będzie służył jako lokata kapitału to w zupełności wystarczy.
@adrix: Takie same punkty, do tych samych wniosków dochodzę. Dziel, skłóć wroga samego se sobą i rządź dalej. Cieszę się, że ktoś oprócz mnie to tutaj widzi, pozdro :)
1. Stworzenie nowego odłamu
2. Zatrudnienie hejtujących trolli forumowych w celu dezorientacji i ukierowania podatnej części społeczności
3. Wykonanie ataku ddos na noody używjace odłamowej wersji,
4. Atak spamowaniem transakcji, aby zapełnić bloki i stworzyć zator w sieci
5. Atak na cenę w celu wzmożenia liczby transakcji
6. Sianie paniki na forach że to koniec bitcoina
#bitcoin
https://blockchain.info/pl/charts/n-transactions-excluding-popular?showDataPoints=false×pan=all&show_header=true&daysAverageString=7&scale=0&address=
(z wyłączeniem najpopularniejszych adresów aby odsiać transakcje satoshidice z 2013r)
Wall Street najgorzej od pięciu lat. Trzeci miesiąc spadków z rzędu
Wcale nie zdziwi mnie panika inwestorów, nie wiem co za
źródło: comment_2TYvjEo8TaIpLCFfKuir82CbnUq6hcEj.jpg
PobierzIt began in the bond market: an unfolding tragedy in three acts
@InPay: Niepojęte dla mnie jest, że trzeba kogokolwiek namawiać do używania. To daje do myślenia jak zacofana jest większość społeczeństwa. Moim zdaniem nie musimy nikogo przekonywać, nie chcą niech nie korzystają. Wystarczy, że bitcoin będzie służył jako lokata kapitału to w zupełności wystarczy.