Aktywne Wpisy

Jarkendarion +23
Nie skąd w 2025 roku przekonanie, że linux to masochistyczny os dla geeków, gdzie nawet musisz kompilować sobie przeglądarkę. Wiele dystrybucji jeśli ktoś chce korzystać z internetu, programu office, słuchać muzyki czy odpalać gry przez np lutris nie musi przez całe życie odpalić terminala. W dodatku linux ma to czego nigdy nie będzie miał windows - nieskończona customizacja. Możesz mieć taki wygląd menu, rozpieszczenie go, kolor ikon, przecisków, kursorsa, jaki chcesz.
Większość
Większość
źródło: xfce-pandora-arc-theme
Pobierz
CheebaCheeba +397
#firefox #ublockorigin #youtube
Info dla wszystkich którym filmiki z YT odpalają się po 5-10 sekundach na combo firefox/ublockorigin przypominam, że tydzień temu ekipa ubo dodała:
Listy Filtrów>Wbudowane>uBlock filters – Experimental
Po aktywacji filmiki odpalają się od strzała (konieczny restart FF).
Info dla wszystkich którym filmiki z YT odpalają się po 5-10 sekundach na combo firefox/ublockorigin przypominam, że tydzień temu ekipa ubo dodała:
Listy Filtrów>Wbudowane>uBlock filters – Experimental
Po aktywacji filmiki odpalają się od strzała (konieczny restart FF).

Zaczynam powoli wypełniać swoje obietnice noworoczne - m.in nauka gry na gitarze. Miliony poradników, opinii i porad jak zacząć grać na gitarze. Szkoda tylko, że każdy mówi co innego.
Doradzicie coś mireczki w tym temacie? Czytałem, że jeśli (1) dopiero się zaczyna grać na gitarze to nie warto inwestować w drogą gitarę, wystarczy nawet taka do 200 zł. Jednak też są głosy, że (2) taka gitara boleśnie kaleczy uszy i zniechęca do dalszego grania i od razu warto kupić coś lepszego (do 500 zł). W jakim kierunku pójść? Jak w tym drugim to jaką gitarę wybrać, bo to też miliony opcji, a 500 zł piechotą nie chodzi.
Od razu mówię, że dopiero zaczynam wgłębiać się w ten temat i jestem kompletnie zielony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
http://olx.pl/oferta/sprzedam-gitare-epiphone-dr100-eb-CID751-IDdPq2w.html#5a42cd9093 <- to mi wpadło do oka, ale już sam nie wiem, bo gitara stała w kącie, zakurzona (czytałem, że to źle), a mało wiem na temat pielęgnacji i serwisu
a Ciebie @Jukebox też zawołam, co mi tam
Jeśli chodzi o to na jakiej grać to ja zawsze słyszę, że po prostu jak ci wygodniej. Obstawiam, że na początku będzie to dla ciebie bez różnicy (a nawet jeśli trochę gorzej to kwestia czasu i się przyzwyczaisz), więc graj "normalnie" przynajmniej nie będziesz miał problemów
W przeciwnym razie lepiej kupić nówkę, do 500 zł znajdziesz coś co nawet na dłuższy początek starczy (w przeciwieństwie do nówki za 200 zł). Po roku lub dwóch