Wpis z mikrobloga

@Pertaseth: szczerość jest cnotą jeżeli szczere wypowiedzi poparte są czymś mądrym. Tym niewątpliwie jest opis i analiza bitwy pod Verdun. Resztę mógł sobie darować, bo wtedy szczerość to raczej niezbyt pożądana cecha. Wyszedł na chama i osobę p.t. wyżej sram jak dupę mam, patrzcie jaki ze mnie artysta inteligent a wy idioci i głupki nawet nie podchodźcie do mojej mądrości. Popieranie takiej postawy rynsztokowym zachowaniem tworzy nie tylko niesmak co
  • Odpowiedz
Całkowicie zawiodła także moralność chrześcijańska, która najpierw przymknęła oczy na Verdun, potem na Holokaust.

@nieumiemtanczyc: piszesz o Żydach amerykańskich, którzy poinformowani przez Pileckiego i tak olali swoich biednych krewnych z Europy? nie wiedziałem że to przechrzty
  • Odpowiedz
@grzegorz-zielinski: To trochę jak z Lechem.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Patologicznie rozumiany patriotyzm, w stylu „jesteś Francuzem, więc daj się zabić”, doprowadził do równie patologicznego pacyfizmu, który definitywnie odebrał Francuzom wolę walki i przetrwania, co ujawniło się podczas drugiej wojny światowej i jest widoczne teraz, w postaci ich bezradności wobec inwazji islamu.
Patriotyzm nie jest wartością absolutną, ma swoje granice, których przekroczenie powoduje jego unieważnienie oraz zupełny zanik uczuć narodowych i
  • Odpowiedz
i jest widoczne teraz, w postaci ich bezradności wobec inwazji islamu.

@Pertaseth: Francja nie ma problemu z muzułmanami od obecnego kryzysu migracyjnego, a wcześniej, gdy nasprowadzali ludzi z ekskolonii jako tanią siłę roboczą na której zbudowali dobrobyt i która no niestety w ciągu pokolenia zostaje wyrzucana na śmietnik, co rodzi takie same nastroje jak u nas protesty związkowców. Ta rzecz nie jest nawet u źródła problemem religijnym, to raczej taka
  • Odpowiedz