Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spaszko: Pełno ludzi do niedawna wierzyło, że są Napoleonami. Czy to znaczy że przed wynalezieniem penicyliny po świecie chodziło tysiące Napoleonów Bonaparte?
Czyjeś przekonania nie są dowodem.
  • Odpowiedz
@spaszko: powtórzę najkrócej jak się da. Wielowymiarowa istota w-------i Cię do piekła za fapanie pod kołdra. Ludzie w to wierzą serio nawet są tacy którzy twierdzą że przemawiają ustami tej istoty i właśnie głoszą takie brednie. Serio?
  • Odpowiedz
Faktem natomiast jest, że mnóstwo ludzi rzeczywiście spotkało Jezusa Chrystusa.

@spaszko: K---a ziom xD

Jak coś to ja miałem kumpla który twierdził że spotkał szatana (zresztą boga z tego co pamiętam też, tylko trochę później), ale jego zamiast uznać za proroka to zamknęli w psychiatryku. To dopiero jest dyskryminacja, a nie jakieś pojazdy w internecie.
  • Odpowiedz
@spaszko: Ludzie nie wierzą bo patrzą na Boga i na wiarę przez pryzmat religii i ludzi, których utożsamiają z tą religią. To co napisała @Mysiunia_: potwierdza to o czym mówię. Dziewczyna nie ma pojęcia o Biblii i o tym w jaki sposób Biblia opisuję Boga, tylko opiera się na tym co widziała i słyszała "w świecie". Gdyby religie były zgodne z Biblią, to nikt nigdy nie napisał by czegoś
  • Odpowiedz
@spaszko: Teraz po 3 latach od nawrócenia z pozycji zaciekłego ateisty powiem Ci tak. Wydaje mi się że gra tutaj kilka z podstawowych błędów poznawczych ale w skrócie - ktoś z góry uznaje że np idea Boga to debilizm i potem już idzie w to w zaparte. Stawiasz się "po jedynej słusznej, racjonalnej i logicznej" stronie i żaden argument do ciebie nie dotrze. Nie pamiętam za bardzo by jakakolwiek religijny
  • Odpowiedz
@AdrianV91: i teraz twierdzisz że - znowu - Wielowymiarowa istota stworzyła, potem mordowala, a potem doszła do wniosku ze jednak nie będzie więcej zabijać ludzi I czeka aż pobiegniesz do pana w czarnej sukience wyznać ze fapales pod kołdra? To nie jest boskie, to jest ludzkie, Biblię wymyślili i napisali ludzie, nie ma tam nic nadludzkiego.
  • Odpowiedz
@Mysiunia_: Myślę że w swoim czasie przebiłbym Cię w antykościelnej i antyboskiej zaciekłości, co może nawet znalazło by się w moich starych komentarzach na wykopie, ale jak to bywa w życiu przydarzy Ci się coś nieoczekiwanego, wyciągniesz rękę z pytaniem "jeśli istniejesz to zrób coś z moim życiem" i wtedy już nic nie będzie takie samo jak kiedyś. Będzie Ci wpierw trochę głupio, ciężko będzie w to uwierzyć ale jednak
  • Odpowiedz
@ehhhh: tez nie czaje, ale religia to piękne narzędzie do sterowania masami i moda na nie nie przemija, wciąż powstają nowe, w nowych odsłonach - genialne w swojej prostocie. Nie twierdzę że nie istnieją inne wymiary czy istoty, ale ubieranie tego w szatę katolicyzmu czy innego gówna to lekkie nieporozumienie.
  • Odpowiedz
@bachuxd: nie mam nic do dodania co kolega w komentarzu i twoja odpowiedz... żałosne. Drugiego nawet nie otwieram. Manifestujesz bardziej pogląd - jestem idiotą i musicie z tym żyć. Niestety.
  • Odpowiedz
@AdrianV91: xD bóg tak czasem ma ze coś pomiesza, a co on 6 lat ma? Leczcie się. A i serio od dziecka czułam ze coś w tym wszystkim smierdzi ale wtsszyscy do okoła la mega katolicy to i ja taka byłam. Na szczęście ogarnelam ze nie można podążać za stadem baranów i tyle.
  • Odpowiedz