Wpis z mikrobloga

Przyznam, że nie rozumiem #mirkow , którzy tak pojeżdżają #chrzescijanstwo i utożsamiają wiarę z głupotą, brakiem inteligencji i czymś przestarzałym. Pomijam już to, że każdy powinien mieć prawo wolnego wyznawania religii bez obawy o dyskryminację. Faktem natomiast jest, że mnóstwo ludzi rzeczywiście spotkało Jezusa Chrystusa. Setki świadectw znajduje się polskich lub zagranicznych #internetach . Świadectw, które są osobistym doświadczeniem, którego nie da się udowodnić, ani obalić. Można tylko uwierzyć opowiadającemu lub nie.

Sam spotkałem trochę takich ludzi. Wielu zrobiło na mnie ogromne wrażenie, nawet nie tyle świadectwem, ale i stylem życia jaki prowadzą. Osobiście myślę, że Jezus Chrystus dzisiaj może być jak najbardziej realny i każdy ma szansę Go spotkać.

#bekazkatoli #katolicyzm #chrzescijanstwo #swiadectwa #pytanie #story #mirko #wiara
spaszko - Przyznam, że nie rozumiem #mirków , którzy tak pojeżdżają #chrzescijanstwo ...

źródło: comment_U9UZt2LVc6OYd0rOdT3OI6g09WvBoENZ.jpg

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mysiunia_: _18 Nauka bowiem krzyża głupstwem jest dla tych, co idą na zatracenie, mocą Bożą zaś dla nas, którzy dostępujemy zbawienia. 19 Napisane jest bowiem: Wytracę mądrość mędrców, a przebiegłość przebiegłych zniweczę*. 20 Gdzie jest mędrzec? Gdzie uczony? Gdzie badacz tego, co doczesne? Czyż nie uczynił Bóg głupstwem mądrości świata? 21 Skoro bowiem świat przez mądrość nie poznał Boga w mądrości Bożej*, spodobało się Bogu przez głupstwo głoszenia słowa zbawić
  • Odpowiedz
@bachuxd: ale dlaczego katolicyzm? Czemu nie budda Allah czy Zeus? Dlaczego? Bo się urodziłeś w katolickiej Polszy i to takie samo statystyczne wytłumaczenie jak dla waszych tragedii i cudownych ocaleń. Eot, bo marnuje mój cenny czas. Ciekawe ze żaden chinczyk nie powie o k---a nie wyszło mi w życiu to na pewno ten chrześcijański bóg, a nieporadni katolicy wszystko tym tłumacza. Wszystko ma przyczynę i skutek niestety nie jest takie
  • Odpowiedz
@Mysiunia_: Ale ja nie jestem katolikiem :) Nie identyfikuję się z żadną religią i jak już wcześniej napisałem - religia kłamie i wcale Ci się nie dziwię, że reagujesz w taki sposób, bo gdyby nie to że miałem takiego zajebistego farta i na prawdę widziałem takie rzeczy i przejawy Bożego działania w moim życiu, to też bym pewnie reagował w podobny sposób.

Biblia jest jedynym "słowem" od Boga i to
  • Odpowiedz
@bachuxd: w trudnych chwilach tez miałam objawienia. Dobrze ze ogarnelam ze to projekcja strudzonej psychiki i wieloletniej indoktrynacji. Życzę pełnego wyleczenia z czegokolwiek co tam ćpiesz.
  • Odpowiedz
@Mysiunia_: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No dobra, jak chcesz. Pamiętaj tylko, że Jezus Cię kocha i zawsze będzie czekał na Ciebie z otwartymi rękami i zawsze będzie chciał Ci pomóc, jeśli go tylko o to poprosisz.
  • Odpowiedz
@bachuxd: Nie ma jezusa xD urodzilbys się w jakimś Aleppo i z---------ł z kalachem wierząc ze islam to jedyna słuszna religia i trzeba współżyć Z 9 latkami. Jacy wy wszyscy jesteście śmieszni.
  • Odpowiedz
@Mysiunia_: No ale jednak urodziłem się w Polsce, doświadczyłem Bożego działania, na własne oczy widziałem i słyszałem masę świadectw i dowodów na to, że Bóg na prawdę istnieję i działa, widziałem jak ludzie zostają uzdrowieni w ponadnaturalny sposób, raz byłem świadkiem opętania pewnej dziewczyny i słyszałem jak demon krzyczy przez nią. Drobna 17 letnia dziewczyna, a ten głos który się z niej wydobywał brzmiał jak coś nie z tego świata.
  • Odpowiedz
@bachuxd: sorry, ale gdyby Bóg istniał, to nie byłoby na świecie tyle zła. a jeśli istnieje, to musi być niezłym s---------m, skoro na to pozwala. dla mnie wniosek jest jeden - skoro takie rzeczy na świecie się dzieją, to Boga nie ma albo jest chujem - w obydwu przypadkach nie widzę sensu go chwalić ani wyznawać jego wartości, bo są do d--y. i tak, tak, to przecież Szatan i jego
  • Odpowiedz
@bachuxd: g---o zrobi. Kiedyś się nawet interesowałam tymi opętaniami i jak to jest w innych religiach ale do końca nie sprawdziłam. Nie wierzę że nie mają podobnych zjawisk. Zjawisk. Tak zjawisk. Jeszcze raz powtarzam. Nie twierdzę że wielowymiarowe istoty nie istnieją ale k---a biblia? Serio? Zbiór opowiadań zmyslone przez ludzi. Tak ludzi.
  • Odpowiedz
@bachuxd: a i c--j z opętaniami. Wg chrześcijan reinkarnacja nie istnieje. Setki udokumentowanych przypadków kiedy dzieci opowiadały o 2 wojnie światowej, kim byli do tego stopnia ze dało się odnaleźć ich dawna rodzinę. Spoko nie? O wygodnych dla siebie nadprzyrodzonych zjawiskach to można gadać ale już o tych co się nie zgadzają z doktryna wiary to już nie. Jesteście hipokrytami takimi ze c--j
  • Odpowiedz
@Mysiunia_: Słuchaj, ale ja Ci mówię o tym co ja przeżyłem, nie podaję Ci jakichś przykładów z d--y, tylko swoje własne przeżycia co do których mam pewność. Nie mam zamiaru opierać swojej wiary na jakichś nie pewnych opowiadaniach ludzi z innej religii czy wyznania. Tak samo wcale nie liczę na to, że nagle po tym co napisałem uwierzysz na słowo i to sprawi, że uwierzysz. Ja Cię mogę jedynie zachęcić
  • Odpowiedz
@bachuxd: bardzo wymijająca i niczego nie wnosząca wypowiedź. nie da się odciąć od zła, jest to stały element życia. nawet, jeśli ktoś sam nie jest zły, to może i tak zostać zgwałcony, zamordowany, okradziony. właśnie na to pozwala Twój Bóg - żeby dobrym ludziom zdarzały się tragedie. pozwala też na holocaust, na ISIS, na Koreę Północną, na seryjnych morderców i nowotwory u noworodków. ale spoko - wy i tak wyjaśnicie,
  • Odpowiedz
@SScherzo: No ale na jaką odpowiedź liczysz ? Chcesz żebym Ci udowodnił istnienie Boga opierając się na ludzkiej logice i mądrości ? Czym by wtedy była wiara ?

Zależy co rozumiesz przez odcięcie się od zła. To o czym piszesz nie jest możliwe, wszyscy apostołowie w Biblii byli prześladowani przez całe swoje chrześcijańskie życie i tylko dwóm z nich udało się uniknąć męczeńskiej śmierci. Oni po prostu mieli to że
  • Odpowiedz
@Mysiunia_: Hmmm, też tak mam i niestety brakuje wiary w cokolwiek. Dobrze jest mieć wiarę w brak lub istnienie jakiegokolwiek Boga. Można mieć też wiarę w dobro ludzkie lub inne ideologie czy wszelkie izmy - trochę wam zazdroszczę, życie wydaje się wtedy prostsze, można sobie atakować dowolnie przeciwników naszych poglądów (narzucających) wierzących w cokolwiek.
A tak, człowiek staje się zgorzkniały, pełen pesymizmu o czym zresztą mówi filozofia egzystencjalna.
  • Odpowiedz