Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alkan: Ale z "jednego z nielicznych w Polsce pism niezależnych, niepowiązanego (...) z głównymi aktorami sporu politycznego w kraju" śmiechłem hardo.
  • Odpowiedz
@alkan: No tu sytuacja jest jednak o tyle inna, że tam od początku wiadomo było, że chodzi o artykuł a tu nie wiadomo o co chodzi, ale sam redakcja pisze, że o nic związanego z pracą czasopisma.
  • Odpowiedz
@alkan: oczywiście nie podałeś najważniejszego cytatu:

Funkcjonariusze działali na zlecenie Prokuratury Apelacyjnej w Łodzi

prokuratura nie podlega
  • Odpowiedz
prokuratura nie podlega PiS...

@elim: A za czasów akcji we Wprost podlegała PO? A przecież tamta sytuacja do dzisiaj jest wypominana jako największy przykład łamania wolności słowa, wraz ze sprawą gościa od tej stronki, na której można było strzelać do zdjęcia Komorowskiego (nawiasem mówiąc, ostatecznie go uniewinniono, bo BK stwierdził w sądzie, że nie poczuł się urażony).
  • Odpowiedz
@elim: Nie. Ale intencją mojego wpisu było właśnie pokazanie, jak łatwo przychodzi nam zrzucanie win na osoby, których nie lubimy. Za czasów Wprost nikt się nie bawił w takie wyjaśnienia, ba, do dzisiaj tamta sytuacja jest wypominana. Dlatego chciałem, żeby podobną miarę przyłożyć do obecnie rządzących.
  • Odpowiedz
Dlatego chciałem, żeby podobną miarę przyłożyć do obecnie rządzących.

@alkan: w przypadku "Wprost" prokuratura działała w oparciu o zawiadomienie od ministra Sienkiewicza, a w sprawie "FiM" jest jakiś związek PiS z przeszukaniem? Serio się pytam.
  • Odpowiedz
@alkan: Dość częstą praktyką jest, że ludzie podejrzane rzeczy trzymają właśnie w robocie, bo w pierwszej kolejności przeszukuje się dom.
Ale oczywiście fajnie byłoby, jakby Policja sama z miejsca oświadczyła o co kaman...
  • Odpowiedz