Wpis z mikrobloga

@moby22:
Syn Szawła - najlepszy film 2015 i kropka. Pisałem już tu jego recenzję ale mniejsza.
Mandarynki - chyba najlepszy 2014, choć niezły poziom prezentowała też Ida i Lewiatan
Sól Ziemi - dokument, ale warty zobaczenia. Jestem trochę nieobiektywny bo uwielbiam Salgado od dawna, ale nawet bez mojej pasji to kawał dobrego dokumentu
z innych:
Imigranci, Taxi Teheran, Boyhood, Grand Budapest Hotel, Lewiatan, Gone Girl, Carol, Dziewczyna z Portretu, The Lobster...
@iLovePierogi: to nie jest gniot. to jest dla mnie gniot. a to roznica. moze czegos nie zrozumialem, moze dlatego ze nie ogladalem poprzednich czesci... dla mnie brak fabuly. wyjechali ciezarowka, caly film uciekali potem wrocili. tyle
@zulik: zwracam honor - podałeś bardzo dobry argument ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeśli chodzi o fabułę to fakt jest ona spójna ale sama opowieść nie jest zbytnio porywająca. Ten film jest dobry dzięki brawurowej reżyserii, szybkiemu montażowi, świetnym kadrom (ciężarówki sunące przez pustynie obserwowane w szerokim kadrze, aż ciarki przechodzą) bardzo dobrej muzyce i grze aktorskiej... a fabuła? Fabuła jakaś tam jest, i to mi wystarcza. Przynajmniej