@Wychwalany: na ich aukcjach masz napisane, że do każdego zakupionego telefonu dostajesz paragon. Z tym paragonem piszesz sobie reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową, a to co oni sobie tam piszą w warunkach gwarancji w tym momencie Cię nie interesuje.
@sopel87: niezgodność to co innego. Poza tym, jeśli w instrukcji obsługi napiszą, że nie wolno aktualizować sprzętu to co zrobisz? Będziesz dwa lata na chińskim romie?
@Wychwalany: kiedyś jak się interesowałem to wyczytałem, że aby instrukcja obsługi obowiązywała w Polsce musi być w języku polskim, znajdź mi taką instrukcje w naszym języku dodatkowo z takim zapisem jak powiedziałeś.
@sopel87: ten sprzedawca jako importer i podmiot wprowadzający towar na rynek ma obowiązek dodać instrukcję po polsku. Jeśli nie dodaje to łamie prawo (inspekcja handlowa chętnie to sprawdza), a jeśli dodaje to może tam zapisać co chce. Nie kupowałem u niego, więc nie wiem co on dodaje. Sygnalizuje tylko, że strasznie naiwnie mirki reaguja na słowo "gwarancja"
@Wychwalany: dlatego olewam tutaj to co napisał o gwarancji, a posiłkuję się terminem niezgodności towaru z umowy. Od jakiegoś czasu zawsze tak reklamuje bo wg mnie jest to bezpieczniejsze dla mnie.
Cytuję
Zastanawiam się nad Redmi 3, 100zł drożej niż z #banggood czy #aliexpress, a gwarancja jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ile idzie taka paczka z telefonem z banggood?
#redmi #xiaomi
Komentarz usunięty przez autora
@Trunktwilight: a ty w ogóle wiesz co to jest gwarancja?
Komentarz usunięty przez autora