#programowanie #dotnet #visualstudio Siemka Mireczki. Da się jakos podglądnąć kod dllki użytej w projekcie? Chodzi mi o microsoftowe biblioteki open-source np ASP.NET Identity. Klikając GoToDefinition na jakiejs klasie z dllki widzę tylko nagłówki metod. Da się jakoś bez podpinania dllki w formie projektu podejrzeć implementację?
@piot-rabi: Generalnie ta biblioteka jest dostępna na githubie. Tylko, że zamiast ściągać projekt i podpinać go to mojej solucji chciałbym tylko w jakiś magiczny sposób podglądnąć co dzieje się w środku tej dllki. Teraz dllka jest normalnie ściągnięta jako pakiet z NuGeta.
@piot-rabi: Opcje b) już poczyniłem. dzięki za rozjaśnienie sytuacji : ) Myslałem, że można ściągnąć jakieś "symbole" czy cos takiego, podpiąć jeden plik i będzie hulało. Widzę, że nie jest tak lekko :) Teraz musze sciągnąć następny projekt bo widzę, że ta dllka korzysta z jeszcze innej dllki
Siemka Mireczki. Da się jakos podglądnąć kod dllki użytej w projekcie? Chodzi mi o microsoftowe biblioteki open-source np ASP.NET Identity. Klikając GoToDefinition na jakiejs klasie z dllki widzę tylko nagłówki metod. Da się jakoś bez podpinania dllki w formie projektu podejrzeć implementację?
btw: załatw sobie resharpera albo dotPeak :)
a) kupić za swoje (drożej)
b) ściągnąć ten projekt z githuba (nawet dałem Ci linka) i samemu go sobie buildować (taniej)