Aktywne Wpisy

ShockDeals +268
nowszyja +398
Dlaczego w Polsce nie wprowadzi się prawa takiego jak np na Islandii, że aby mieć psa w bloku, to trzeba mieć zgodę wspólnoty? Normalni ludzie mogliby żyć bez odgłosu ujadania za ścianą, bez smrodu kundla na klatce, bez gówna przez blokiem, bez obszczanej elewacji. A psiarze po prostu koncentrowaliby się w innych blokach, gdzie nawzajem cieszyli by się ujadaniem, smrodem i syfem, który tak lubią.
Jesteś za?
#psiarze #psy
Jesteś za?
#psiarze #psy

-Projekt który jest lepszy (szczególnie ideowo) ale dostał gorszą ocenę w trakcie studiów (oddany w późnym terminie i wykładowca powiedział że nie może wystawić wyższej oceny niż 4.0 mimo że pomysł mu się bardzo podoba)
-Czy projekt który ma mniej polotu i jest bardziej typowy, ale na studiach dostał 5.0
-Czy może projekt który zachwycił wykładowce, ale dostał 3.0 (zrobiłem projekt, który konsultowałem z jednym wykładowcą przez cały semestr, a oddawałem drugiemu. podczas oddania drugi znalazł kilka błędów i chciał nie zaliczyć, ale interweniował pierwszy i powiedział że jeśli poprawie błędy w 2 tygodnie dostanę 5.0, ale dopadł mnie leń i nie poprawiłem [błąd największy nie byłby widoczny w PF, a drugim błędem o który przyczepił się wykładowca było przekroczenie zadanej przez niego powierzchni komunikacji, jednak uważam że architektura dużo by straciła na zmniejszeniu powierzchni] :C)
Nie mogę wrzucić wszystkich z tego co się orientuję :C
#pwr #architektura
@pernik: zastanawiam się, bo trzeba podawać oceny za projekt, a pewnie dziwnie będzie wyglądać 3.0 przy świetnym projekcie, a oceniam je dokładnie odwrotnie niż sugerują oceny (tzn. ten z 3.0 najlepszy i najbardziej oryginalny, a ten z 5.0 taki jak wszystkie projekty na 5)