Wpis z mikrobloga

Mircy, co lepiej wrzucić do #portfolio ?
-Projekt który jest lepszy (szczególnie ideowo) ale dostał gorszą ocenę w trakcie studiów (oddany w późnym terminie i wykładowca powiedział że nie może wystawić wyższej oceny niż 4.0 mimo że pomysł mu się bardzo podoba)
-Czy projekt który ma mniej polotu i jest bardziej typowy, ale na studiach dostał 5.0
-Czy może projekt który zachwycił wykładowce, ale dostał 3.0 (zrobiłem projekt, który konsultowałem z jednym wykładowcą przez cały semestr, a oddawałem drugiemu. podczas oddania drugi znalazł kilka błędów i chciał nie zaliczyć, ale interweniował pierwszy i powiedział że jeśli poprawie błędy w 2 tygodnie dostanę 5.0, ale dopadł mnie leń i nie poprawiłem [błąd największy nie byłby widoczny w PF, a drugim błędem o który przyczepił się wykładowca było przekroczenie zadanej przez niego powierzchni komunikacji, jednak uważam że architektura dużo by straciła na zmniejszeniu powierzchni] :C)

Nie mogę wrzucić wszystkich z tego co się orientuję :C

#pwr #architektura
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@murgal: składam na magisterkę, muszą być z uczelni :C
@pernik: zastanawiam się, bo trzeba podawać oceny za projekt, a pewnie dziwnie będzie wyglądać 3.0 przy świetnym projekcie, a oceniam je dokładnie odwrotnie niż sugerują oceny (tzn. ten z 3.0 najlepszy i najbardziej oryginalny, a ten z 5.0 taki jak wszystkie projekty na 5)
  • Odpowiedz
@Gil-Galad: To wtedy oceną niech martwi się ten kto wystawił 3 za świetny projekt. Świadczy to tylko o jego "poziomie" nauczania. Swoją drogą nie chciało ci się poprawić kilu drobnych błędów? Jak w przyszłości klient będzie nalegał, że to i to jeszcze masz poprawić to też powiesz, że ci się nie chce i twoim zdaniem tak jest idealnie?
  • Odpowiedz
  • 1
@pernik: to nie tak że mi się nie chciało, ale nie chcę się usprawiedliwiać tym że miałem mało czasu, bo pewnie jakbym się sprężył to bym zdążył, problem głównie polegał na tym że jeden błąd popełniłem świadomie uważając że zwiększa on jakość architektury obiektu i powoduje że bryła jest spójna, ale wykładowca się uparł że "w Polsce tak się nie buduje" a duża reprezentacyjna komunikacja to coś złego (mimo że
  • Odpowiedz
@Gil-Galad: Na obronie możesz to powiedzieć jak będą pytać o to, ewentualnie daj przypis czy notatkę do załączonego projektu dlaczego uwieszasz go za wartościowy.
  • Odpowiedz