Aktywne Wpisy
Milo900 +9
Wiecie co jest najgorsze w zwiazku jak macie wspolne konto i to ona zarzadza hajsem? Jak sie poklocicie to potem musisz pisac do drugiej polowki, pol godziny zeby Ci wyslala jakas kase bo nie masz jak zatankowac albo cos kupic xD (to jest tak ze leci cala kasa z wyplat na wspolne konto i potem ona wysyla mi jakas kase na zycie itp.)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #milosc
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #milosc

skazanynaprzegryw03 +668
W gorących wpis, że różowa czuła się jak gówno bo na randce z Tindera, facet który jej się spodobał złapał ją za rękę, a ona uciekla i czuła się jak gówno xdddd I jeszcze inne różowe tego bronią
Jak wam wujek do wanny wchodził czy macie inne traumy rzutujące na kontakt z płcią przeciwną to może nie psujcie innym życia i nie randkujcie tylko najpierw uporajcie się ze swoimi demonami? Przecież te
Jak wam wujek do wanny wchodził czy macie inne traumy rzutujące na kontakt z płcią przeciwną to może nie psujcie innym życia i nie randkujcie tylko najpierw uporajcie się ze swoimi demonami? Przecież te

NIE MA KASY! No właśnie dlatego, że przez tyle lat nie zadbano o takie programy i mamy przyrost naturalny taki, jaki mamy. Jeśli wprowadzimy ten i podobne programy, za 20-30 lat problemu nie będzie.
Zamiast dawać, nie zabierajmy - ok, tylko, że ludzie nie są na tyle roztropni, żeby oszczędzać i mieć na dziecko. Jak trochę odłożą to pojadą na mazury, kupią passata lub TV 75", żeby trochę mieć z życia, więc trzeba ich bardziej bezpośrednio do tego zapędzić.
Sortowanie tabeli przyrostu naturalnego wygląda jak sortowanie po kontyntentach.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_przyrostu_naturalnego
Poniżej case study z filmu Idiokracja, gdzie pomylono się [lub poprawność polityczna] i oprócz różnicy w IQ, nie uwzględniono koloru skóry. I powiem pysznie, że mam prawo to pisać, bo jestem w Mensie i dostaję białej gorączki jak patrzę na znajome ze szkoły karyny, które pozachodziły mając 20-22 lata i teraz dzieci już idą do szkoły, a "rozsądne" dziewczyny poszły na studia i mają teraz po 26-27 lat i szukają jeszcze facetów. I możecie sobie mówić, że hurr durr, rodzina po 30, ale właśnie dlatego jesteśmy w takiej demograficznej dupie.
I wkurza mnie, że będzie dofinansowanie na pierwsze dziecko przy niskich zarobkach, bo to socjal...
A kasa na drugie dziecko mnie motywuje, bo pierwsze jest u mnie w drodze i było świadomą, dojrzałą decyzją, a nie "hehe, będzie kasa, dawaj, jakoś to będzie".
#dobrazmiana #pis #demokracja #neuropa #bekazpisu
#4konserwy #polityka
@Xianist: To podaj.
A jeżeli na starość jest emerytura, to na co komu jakieś bachory? Kupę forsy trzeba w nie inwestować, jakieś pieluchy, ubrania, wyprawki do szkoły i potem co? Potem dorosną, wyprowadzą się z domu i tyle ich widzieli.
źródło: comment_IDwp8EPXHnMQOprbRiWNlFLqXUZMYD2l.jpg
Pobierz@Xianist: Drugie miejsce Włochy, ten kraj do którego jeździmy zbierać pomiodory i inne takie? To ten kraj do którego walą drzwiami i oknami uchodźcy, bo się tam dobrze żyje?
Mamy więc paradoks polskiej prawicy, która chce uniknąć imigrantów a jednocześnie daje zasiłki
To dlaczego wyjeżdząją stamtąd do Niemiec, Austrii, Norwegii ?
Widać doskonale na przykładzie naszych Zachodnich sąsiadów, że finansowe wsparcie nie zachęca do rodzenia dzieci nikogo oprócz imigrantów i patologii.
Po prostu Kobiety w Polsce nie chcą być już u utyraną matką polska biegająca ze szmatą po mieszkaniu i czekająca uprzejmie aż wróci mąź. Ma swoje potrzeby i chcą je realizować
Owszem, z tego co mi wiele kobiet mówiło, chcą się realizować, ale u wielu przychodzi czas, że chcą mieć dziecko, a wtedy się okazuje, że nie bardzo mogą sobie finansowo pozwolić i muszą czekać.
Nie, tak mówi moja partnerka, z którą jestem juz ponad 6 lat i tak mówią moje znajome.
Porównaj sobie dzietność bezrobotnych, ale tych, którzy się nie łapią na pomoc społeczną, przy umowach zlecenie, o dzieło i o pracę.
@Xianist: I żeby było jasne, ja rozumiem i wydaje mi się, że potrafię
1) Na tych którzy wolą zapracować na przyszłość siebie i swoich dzieci.
2) Na tych, którzy uważają że dzieci ma sfinansować im ktoś inny, zapominając o odpowiedzialności o tym że ktoś to musi wypracować
@geuze: Zgadzam się z Tobą. Od 2011 roku realizowany jest program Maluch z dopłatami do żłobków. I te ich pasje będą możliwe do realizacji jeśli będzie kto miał zająć się dzieckiem, bo rodzice też pracują albo są daleko. I żeby były pieniądze na nianie, żłobki i przedszkola - ludziom