Wpis z mikrobloga

Szczęść Boże!
Akcja #mikromodlitwa fajnie się rozwija i dzieją się rożne cuda i rzeczy niestworzone ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pdk
Co chwila zgłaszają się do mnie ludzie którzy dziękują za modlitwę i zaświadczają o jej skuteczności.

Ale to nie wszystko - wczoraj odezwał się do mnie Mirek który jest księdzem i zaoferował że odprawi Mszę Świętą w każdą pierwszą środę miesiąca w Waszych lub ogólnych intencjach!

Mało tego! Ksiądz ten ma konto na wykopie od 6 lat i zgodził się na #ama - z jednym zastrzeżeniem - będzie odpowiadał na Wasze pytania (poważne), ale nie będzie wdawał się w dyskusje teologiczne.

Teraz pytanie do Was Mirki - czy chcecie AMA z księdzem który mirkuje od 6 lat?
Jeśli tak to zaplusuj ten wpis, zobaczymy ilu was jest.

Poza tym tradycyjnie: codziennie modlę się wraz z innymi Mirkami którzy się zadeklarowali, jeśli potrzebujesz wsparcia, pomocy lub masz "nierozwiązywalny" problem to zaplusuj ten wpis i w komentarzu krótko napisz w jakiej intencji chciałbyś byśmy się za Ciebie pomodlili. Aktualny grafik modlących się i intencji znajduje się tutaj: https://docs.google.com/spreadsheets/d/19eiNIgkMfHcPoQXkQpcVl_PSzH1tjwl7ZB-K7soROZo/edit?pref=2&pli=1#gid=0

Intencje zebrane dzisiaj będą wpisane na jutro czyli na niedzielę

Szczęść Boże!
#katolicyzm #modlitwa #religia #wiara

wołam: @Jagoda-, @Czekoladoowa, @mamilia, @dxmant, @konstruktywny_krytyk, @Tutanchanon, @MlodyJohan, @Mr-Slimak, @PatologiiZew, @ProjektZ, @Nightcrawler1609, @Thilers, @Czlowiek_i_ludz_zarazem, @yourgrandma, @NieLubieZiemniakow, @Fadamaker, @Znawca_Bigosu, @grski, @ashardin, @2PacShakur, @classicalover, @JAREMA_CP, @nikitaska, @Cicer_Cum_Caule, @kryniol, @dendrofag, @KontoBezNicku, @Quavitor @Filipix @Jasniepanalbert, @Tino, @MrSernicham
dendrofag - Szczęść Boże!
Akcja #mikromodlitwa fajnie się rozwija i dzieją się rożne...

źródło: comment_Qw9rHOk8ULEKsR3yWMmd3sxrPNNEXMp1.jpg

Pobierz
  • 259
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blaskun:

Nie przemawia to do mnie. :(

No niestety, bez wiary modlitwa ma nikłe szanse na wysłuchanie, jedyna nadzieja w tym że Bóg wysłucha innych którzy modlą się za Ciebie.
  • Odpowiedz
Bóg nie zawsze Cię wysłucha

@dendrofag:
Modlę się za kogoś i ten ktoś wyzdrowiał - Bóg mnie wysłuchał, to dzieło boskie i Bogu za to niech będą dzięki.
Modlę się za kogoś i ten ktoś zmarł - "Bóg nie zawsze Cię
  • Odpowiedz
@dendrofag: Moje życie w tej chwili jest tragedią w kwestii wieczności jak i doczesności, najgorsze że po nawróceniu jakiś czas temu, w zasadzie sięgnąłem dna pod każdym względem. No i że w takiej sytuacji najciężej się wydrapać z pułapki nienawiści i zawiści. Ogólnie mam masę próśb do Ojca w Niebie, ale niech nie moja wola a Jego się spełni. Ciebie proszę o modlitwę i niech Bóg Ci błogosławi dobry mirku.
  • Odpowiedz
Mama też nie zawsze da dziecku cukierka, czasem mówi "dam ci po biedzie".

Wtedy matka okłamuje dziecko i łamie ósme przykazanie.

Tak samo z modlitwą - czasem Bóg wie że spełnienie tego o co prosisz nie będzie z korzyścią dla Ciebie.

@dendrofag: xDDDD Mistrzostwo w kategorii wymijających odpowiedzi.
  • Odpowiedz
będzie odpowiadał na Wasze pytania (poważne), ale nie będzie wdawał się w dyskusje teologiczne.

@dendrofag: a może lepiej byłoby, gdyby pierwsze pytania zaczęły padać na mirko i odpowiedzi na nie były już we wstępie do AMA? Wtedy takie AMA też lepiej się czyta: nim zaczną padać pierwsze odpowiedzi, to już jest co ciekawego czytać.
  • Odpowiedz
@Zatwardzenie:
Widzisz - mógłbym Ci wiele napisać o tym ile modlitwa w moim życiu dobrego zrobiła, jak człowiek zmienia się dzięki niej wewnętrznie, jak niektóre do tej pory nierozwiązywalne problemy "same" się rozwiązują i to jeszcze w taki sposób że nawet byś na to nie wpadł że jest to możliwe.
Mógłbym Ci pokazać przykłady innych ludzi którzy doświadczyli tego samego, na skalę osobistą czy nawet całych narodów.
Ale czy to
  • Odpowiedz
@SnoobDuog:
Nie martw się, ja tez byłem kiedyś na dnie i wtedy myślałem że to koniec świata, a z perspektywy czasu widzę że to było najlepsze co mnie w życiu spotkało.
Dno ma to do siebie że można się od niego odbić w górę i to właśnie stało się w moim życiu, czego i Tobie życzę.
  • Odpowiedz