Wpis z mikrobloga

@yorar: mam jedynie porównanie do Xiaomi Yi i GoPro Hero (1) i powiem, że jestem bardzo zadowolony. Wszysto dobrze spasowane, kamerka wydaje się solidna. Teraz właśnie odpaliłem appke na telefon i odkrywam funkcje inwigilacji psa xD
  • Odpowiedz
@yeloneck: to ma stabilizacje obrazu (GYRO IS)?
Zarzuć potem jakimś materiałem (tylko nie wrzucaj tego na yt), jak masz też Yi to też w tym samym momencie nagraj ;)
  • Odpowiedz
@dzoker: zależy na czym Ci zależy porównują z Yi to git2 był tańszy [liczac z akcesoriami] ,miał gyro i mic zewnetrzny mozna podpiac to przeważyło ze gitupa wybralem edit: no i nie wiem jak w Yi ale gitup ma juz 3 update softu wiec fajnie ze 'rozwijają' te kamerkę.
  • Odpowiedz
@marcinmi: do yi często były updaty na początku, teraz od jakiegoś czasu już nic nie było. Pewnie nowa kamerkę robią i tą chcą 'postarzyć' :)
Fakt, na Twoim filmiku widać efekt - może da się wyłączyć i koleś wyżej miał wyłączoną tą opcje ;)
  • Odpowiedz
git2 przekonał ten filmik

@dzoker: jak mógł Cię przekonać, skoro ta stabilizacja powoduje straszne skokowe deformacje przy krawędziach? Procesor obrazu wykonując software'ową stabilizację nie jest chyba zbyt wydajny, bo używa niewielu wektorów ruchu.

@marcinmi: a nie zauważyłeś, że nawet na filmiku od @yeloneck git2 strasznie winietuje? Poza tym obraz ma jedynie nałożony filtr zwiększający kontrast, bo skutkuje pojawianiem się kolejnych deformacji obrazu - skutek poniżej.
DOgi - > git2 przekonał ten filmik

@dzoker: jak mógł Cię przekonać, skoro ta stabi...

źródło: comment_hDmIS85YZOQs7DxmAvehjAqcxpYaEq4V.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@DOgi: w gitup'ie jest sporo możliwości "tuningu" ekranu, więc może da się coś jeszcze wyciągnąć. Mnie do Gitup przekonała cena i 2K. Każda kamerka ma swoje plusy i minusy. Biorąc pod uwagę to, że są to kamerki sportowe, najważniejsze jest oświetlenie, dlatego jak będę robił jakieś porównanie, to postaram się wybrać jakiś ładny, słoneczny dzień.
  • Odpowiedz
@yeloneck: Co do porównania Xiaomi Yi vs GitUp2 to jak wygląda sprawa z dźwiękiem i jakością obrazu? Bo chciałbym kupić kamerkę na motocykl i właśnie szukam gdzieś tak do ok. 700zł z możliwością podpięcia zewnętrznego mikrofonu. Miałem już kamerkę od Xiaomi, teraz idzie do mnie Eken, a z chęcią bym sobie jeszcze przetestował tą kamerkę :) Kojarzysz jeszcze jakieś kamerki, które są lepsze od tej GitUp2 i żeby była możliwość
  • Odpowiedz