Wpis z mikrobloga

@marcinmi: @yorar: @futurememories: do zainteresowanych, mam problem. Próbowałem wgrać nowy firmware, więc zgodnie z instrukcją użyłem karty nie większej niż 32GB (8gb). Skopiowałem plik na kartę i odłączyłem kabel od kompa, chciałem uruchomić kamerkę i tylko zaświeciły się lampki, teraz kamera się w ogóle nie włącza, nic, 0 reakcji. Ktoś słyszał o czymś takim?
  • Odpowiedz
@yeloneck: Od razu chciałeś przejść na 1.3 czy pierw instalowałeś 1.2? Przeczytałem instrukcję co do firmware'u i jest tam taki punkt:

5. While upgrading the photo status green light starts blinking(the light blinking slowly at the beginning, then blinking quickly), after the light stop blinking, it means upgrade is finished. (The whole process lasts about 30 seconds)
  • Odpowiedz
@yorar: od razu chyba wrzucałem nowy firmware. Wrzuciłem jeden z 2 plików na kamerkę, odłączyłem kabel i chciałem ją włączyć. Coś tam się świeciły lampki i kamerka się wyłączyła. Od tego czasu nic, zero kontaktu z nią. Wyciągałem baterię, wyciągałem karty, wciskałem wszystko co się da i dupa. Trochę zaczynam się #!$%@?ć :<
  • Odpowiedz
@marcinmi: już wszystko jest jak należy, ale dziwne zachowanie kamerki, że nie reagowała na włączanie. Przyznam, że trochę się zestresowałem :D Swoją drogą - w Auchanie jest promocja (nie wiem, czy tylko w moim) na karty microSD Toshiba 64GB za 59,99 zł, więc jeśli ktoś potrzebuje to cena świetna.
  • Odpowiedz
@yeloneck: " lepiej sprawdz, czy kamera sie nie wylaczy jak nią trochę potrząśniesz, bo niektóre modele mialy coś nie tak z "gniazdem baterii "

Trochę mnie tym wystraszyłeś :/
Moją wyślą dopiero po przerwie noworocznej i do tego czasu będę miał obawę, że coś może być nie tak :(
  • Odpowiedz