Aktywne Wpisy
skalar_neonka +1350
IceGuy 0
Siema, co byście zrobili w tej sytuacji:
Mam 22 lata, za mną rok stażu na siłowni, efekty widziałem tylko siłowe, wizualne nie. Trzymałem dietę 4000, 4300kcal i generlanie nie przytyłem. Głównym problemem jest tez to, ze oprócz tego ze jestem anorektycznke chudy, to jeszcze wyglądam nieadekwatnie do swojego wieku. Pytałem wcześniej czy może teść by mnie postarzał, ale po wylewie hejtu zapytam was o inne pomysły
#mikrokoksy #silownia
Mam 22 lata, za mną rok stażu na siłowni, efekty widziałem tylko siłowe, wizualne nie. Trzymałem dietę 4000, 4300kcal i generlanie nie przytyłem. Głównym problemem jest tez to, ze oprócz tego ze jestem anorektycznke chudy, to jeszcze wyglądam nieadekwatnie do swojego wieku. Pytałem wcześniej czy może teść by mnie postarzał, ale po wylewie hejtu zapytam was o inne pomysły
#mikrokoksy #silownia
Historia ta ma początki jesienią, gdy moja najmłodsza siostra poszła na studia. Poszła do innego miasta i dlatego ojciec gdy ją odwoził z całym majdanem zauważył, że w łazience jest piecyk gazowy. Dlatego kupił jej czujnik czadu i kazał przyczepić gdzieś w łazience, a ta że nie miała jak przyczepić czujnika to zostawiła na szafce w pokoju. Miesiąc temu w nocy czujnik zaczął wyć. Na to siostra otworzyła okna w mieszkaniu i dzwoni do ojca co robić. Ten kazał jej zadzwonić na pogotowie gazowe. I tu powiem wam, że byłem w szoku, bo oprócz pogotowia gazowego, przyjechała straż pożarna i pogotowie. Wzięli ją do szpitala i podwali tlen przez parę godzin.
W sumie to niespodziewaniem się, że w taki sposób służby działają w Polsce, aż chce się bić brawo.
Na szczęście nic się nie stało i siostra żyje, ale gdyby nie zapobiegliwość mojego ojca to rożnie mogłoby być.
Mając na uwadze to, że u mnie w mieszkaniu też mam piecyk, w sumie nowy, ale stwierdziłem kupie też taki czujnik, bo nigdy nic nie wiadomo.
I wiecie co, godzinę temu poszedłem się wykąpać i akurat gdy myłem włosy czujnik zaczął wyć.
Wychodzę z pod prysznica cały mokry, w szamponie, patrzę na czujnik a tam na wyświetlaczu 999.
No to biegusiem z łazienki, otwieram wszystkie okna i chyba dopiero po 2-3 minutach czujnik przestał wyć.
Przyczyną tego było pewnie to że dzisiaj w #krakow strasznie wieje i dlatego cofnęło opary z piecyka.
Na koniec powiem Wam, że pomimo tego, że czujnik kosztował chyba 180 złociszy ty było to chyba największy #cebuladeals w moim życiu.
Wykopcie to proszę bo może kogoś to przekona do kupna czujnika i uratuje to komuś życie.
#coolstory #wygryw #elektronika
Komentarz usunięty przez autora
http://ivel.pl/p6185,czujnik-czadu-kidde-5dco.html
Komentarz usunięty przez autora
@Enricco: wiesz kiedy cofa opary z piecyka ? jak ma sie włączony okap w kuchni ;)
@maciejpiotr_: To nie ma za wiele wspólnego z czystością pieców i kominów. Głównym problemem jest zbyt wysoka szczelność budynków, która to nastała w latach 90' gdy do sprzedaży weszły okna PVC.
Do spalenia 1 m3 gazu ziemnego potrzeba 10 m3 powietrza. Stary kocioł pobiera je ze swojego otoczenia, czyli z mieszkania. Jak okna są szczelne i zamknięte, to powietrza nie
UWAGA NA CZUJNIKI FIRMY ORNO,
które sprzedaje na przykład MediaMarkt w Rzeszowie. Sprzedają to, chociaż zostały zabronione przez UOKiK z powodu niewykrywania tlenku węgla. Informacja UOKiK: http://publikacje.uokik.gov.pl/hermes3_pub/Wpis.ashx?Id=2716
@LuckySeven: Na obu listach zakazanych / niepolecanych czujników, które koledzy powyżej wrzucali, Twój czujnik figuruję. Mało tego:
wprowadzania
produktu do
obrotu oraz
wszelkie Ğrodki
towarzyszące"
( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Rain_: raz odwiedziłem kuzyna, coś tam gadu gadu - mówi że teraz jest tyle tych zatruć to kupił czujnik CO. Po jakimś czasie poszedł do kibla "wbić dwójkę w fajans". Mieszkanie było małe, kibelek bardzo akustyczny. Słychać było
@K..S: też taki mam. I co teraz?